ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Делян Добрев категоричен: Заплата от 1000 лева се усеща като 350 лева
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:52 / 10.03.2022Коментари (1)5105
©
Нямам доверие в новия председател на Комисията за енергийно и водно регулиране. (КЕВР). Това каза народният представител от ПГ на ГЕРБ-СДС и заместник-председател на Комисията по енергетика Делян Добрев. Депутатът коментира думите на новия шеф на КЕВР, че няма да има драстичен скок в цените на тока нито от 1 април, след отпадането на моратириума върху цените, нито от 1 юли.

"Аз нямам доверие в новия председател на регулатора и в състава като цяло, защото вие помните как той беше избран от Народното събрание. Този орган се превзе изцяло от управляващата партия. Опасявам се, че решенията, които вземат ще бъдат политически. Дори да се окаже, че цената няма да се промени от 1 април, въпросът е за сметка на какво ще бъде това. Ако е за сметка на рязко покачване от 1 юли, да не стане така, че едно потиснато решение по отношение на цените, да си го платим с лихвите малко по-късно", каза Добрев пред БГНЕС.

По думите му това, което прави Народното събрание, не е дневният ред на обществото. "Най-големият проблем на днешния ден, не само на днешния, този проблем е от половин година, са цените в България. Цените в България станаха за някои стоки два пъти по-скъпи, токолкото цените в ЕС. Има много ясна причина за това. Тя идва от това, че правителството не знае как да управлява страната, но по-конкретно това, че те не дават компенсация за бизнеса за скъпия ток и газ. Защото в България токът и газът за бизнеса са десет пъти по-скъпи, отколкото беше миналата година и в България не се дават достатъчно компенсации, а се дават само символични - цените растат с бясна скорост нагоре. Вече дори слушаме вицове, че заплатите в България трябва да се казват като прогнозата за времето. Заплата от 1000 лв., но се усеща като 350 лв. Това е заради инфлацията", заяви още Делян Добрев.

Той отговори на въпрос дали мораториумът върху цените на тока, парното и водата е дал своя ефект. "Мораториумът даде своя ефект, защот за тези три месеца, цените не се промениха. Въпросът е как ще бъдат покрити дефицитите и лихвите, които се натрупаха през тези три месеца, от 1 април. Ако не се платят от 1 април, как ще се платят от 1 юли", попита Добрев.

По думите му тези решения зависят от КЕВР, но в същото време регулаторът е избран от една партия и съставът е така намален, че двама човека в КЕВР да имат правото да вземат всички решения.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Твоите 6хлд.как се усещат ???Като 3 хлд Евро нали Добрев.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Волейболен клуб Виктория Волей (Пловдив)
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: