Дават детето на бившия, ако не му разрешаваш да го вижда

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
09:50 / 21.03.2016
3926
Родител, който системно не спазва режима за срещи между бившия му съпруг и детето, да бъде лишен от права. Това предлага Камарата на частните съдебни изпълнители у нас, съобщи за "Монитор" председателят й Георги Дичев.

Освен това ЧСИ-тата предлагат да се въведе и глоба, която ще е в размер от 100 до 400 лв. за съпруг, който не дава на бившия си партньор да вижда хлапето. Според частните съдебни изпълнители ако двете мерки бъдат гласувани от парламента, делата за предаване на деца, които в момента са над 100 годишно, драстично ще намалеят.

"Родителите трябва да разберат, че всеки един от тях има право на контакт с детето и отказът за среща трябва да има сериозни основания, например да е застрашен животът или здравето на непълнолетното лице", обясни Дичев.

Представители на камарата вече са провели предварителни разговори с депутати, които са харесали предложението и са заявили готовност да внесат законопроект, с който да се въведе промяна в Семейния кодекс.

Ако идеята на ЧСИ-тата бъде приета, родител, който системно отказва да разрешава на бившия си съпруг да вижда детето може да остане и без родителски права, като за целта ще се образува бързо съдебно производство, на което магистратите да преценят дали има основателна причина за неспазването на режима за срещи между дете и родител или хлапето се използва от бившите съпрузи като отдушник на напрежението между тях.


Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Агнешкото до 28 лева за килограм, но засега!
Теглят номерата на машините за съответствие за предстоящия вот "2...
Борисов: Преговори с ПП-ДБ може да има, но без Петков, Денков и В...
Какво ще се случи с цените на горивата в следващите дни?
Дезинформацията е най-вече за ваксините срещу коклюш
Банкери: Има банки, които дават


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).