ДАНС с повече правомощия да подслушва магистрати за корупция

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
16:47 / 23.03.2016
2434
До месец юни тази година ДАНС трябва да заяви мотивирано становище за нуждата от законодателни промени в Закона за специалните разузнавателни средства, които да подпомогнат по-ефективното разследване на корупционни престъпления, извършени от магистрати.

Една от мерките предвижда до месец октомври прокуратурата, Висшият съдебен съвет и МВР да изработят обективен анализ защо конкретни дела по високите етажи не са били приключвани успешно и да бъдат набелязани ясни стъпки за бъдещи действия.

По-голямата част от мерките са свързани с приемането на промените в Закона за съдебната власт, които са свързани с разделянето на ВСС на две камари, прекият избор от магистрати на членове на съвета, разширяване на правомощията на Инспектората на ВСС и приемането на антикорупционния закон и създаването на бюро за борба с корупцията.

Източник: Нова ТВ

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Родопите – планината призната с най-лечебния въздух
Трафикът по границите на страната
Няколко инцидента на магистрала "Тракия"
Кошмарно задръстване на магистрала "Тракия", колите са буквално с...
Шофьор пресметна: 50 километра за близо 2 часа!
Българи и гърци в общ събор с чевермета


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).