Цялостният процес по е-заявяване, е-плащане, е-валидиране и е-връчване на документи - възможен от догодина

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:07 / 09.11.2015
1555
Цялостният процес по предоставяне на услуги по електронен път през единния портал за достъп ще бъде възможен след края на тази година. 

Дейностите са по проект за надграждане на платформата на електронното управление, финансиран от ОП "Административен капацитет". 

В момента изпълнителите на всички дейности от проекта проверяват техните разработки в тестова среда и се очаква в началото на следващата година да заработят.

Според ръководителят на проекта Христо Христов резултатите от него ще осигурят пълната възможност една услуга да бъде заявена, платена и получена по електронен път.

"Динамиката в процесите и информационните технологии, както и промяната в нормативната уредба налагат надграждане на съществуващите ресурси и системи, така че те да могат ефективно и бързо да обслужват крайния потребител, а именно гражданите", допълни той.

Христо Христов подчерта, че при избора на пилотни администрации са подбрани тези, чийто услуги са най-използвани, и биха улеснили най-много хора с тяхното електронизиране.

Някои от тях са Министерство на правосъдието, Агенция "Митници", Агенция по вписванията, Изпълнителна агенция "Морска администрация", Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" и др.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Откриха издирваното дете
Дебора: От време на време плача, винаги ще ме е страх
Кръстю Лафазанов с емоционална изповед за покойната си съпруга
Собственик на 20-годишен автомобил няма да може да го продаде у н...
76 години по-късно: Тленните останки на цар Фердинанд ще бъдат по...
Децата без задължителните ваксини няма да могат да ходят на учили...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).