Цветанов окончателно невинен

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
13:40 / 26.01.2016
4034
Върховният касационен съд окончателно оневини Цветан Цветанов. Трето наказателно отделение се е произнесло, че отхвърля протеста на прокуратурата и оставя в сила оправдателната присъда на Софийския апелативен съд по делото срещу Цветанов за отказа от подслушване, станало известно като делото за "шестте не".

С постановените от Цветанов в качеството му на вътрешен министър шест отказа или шестте "НЕ!!!", той не разрешава да бъдат приложени специални разузнавателни средства спрямо шефа на териториалното звено за борба с организираната престъпност във Велико Търново Орлин Тодоров и още двама заподозрени служители. Според обвинението Цветан Цветанов е сложил чадър над Тодоров.

Оказа се, че отказите са били обичайна практика при всички вътрешни министри. Цветан Цветанов е отказал подслушването заради опасност от разкриване на оперативните способи, т. е., защото съществува риск прилагането на специални разузнавателни средства да стане достояние на трети лица и така да бъде провалена оперативната разработка.

Това е последното от трите дела срещу шефа на парламентарната група на ГЕРБ. И по другите две той бе оправдан.

Източник: в. "24 часа"


Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
В тази билка има калий, калций, желязо, манган, магнезий и цинк, ...
Читател на Plovdiv24.bg: На магистрала "Тракия" е много опасно в ...
МВР съобщи за проблеми при издаването на шофьорските книжки
Сузанита за Кристиан: Обичаше високите скорости, но винаги е бил ...
Бойко Борисов: Сега всички отвън разбират каква огромна грешка са...
Борисов от Враца: Няма да ви стигнат нито работниците, нито проду...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).