Цветанов: Нормално ли е да участваш в управление и да бъдеш в опозиция?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:56 / 20.03.2016
2767
"Предсрочни избори искат всички малки партии, но единствено когато са пред микрофона. ГЕРБ ще бъде в най-благоприятна ситуация, защото при нови избори в Народното събрание няма да има 8 парламентарно представени партии. Убеден съм, че ГЕРБ ще има много повече народни представители, но струва ли си да заложим сигурността на страната и в рамките на 3 месеца кметовете да не могат да си вършат работата - няма да има кой да понесе отговорност, администрацията ще бъде блокирана. Предсрочни парламентарни избори са нереална възможност." Това каза председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов по време на среща, която проведе с областните структури и общинските ръководства на ГЕРБ в Силистра.

Според него президентските избори ще бъдат едно състезание, в което всеки ще иска да се идентифицира в политическото пространство. "ГЕРБ трябва да бъде водеща сила и да спечели тези избори, за да можем да дадем допълнителна подкрепа за управленския мандат на правителството на Бойко Борисов. За да може кметовете да получават финансова помощ, чрез която да правят политики", акцентира Цветанов.

Той обясни, че политическите опоненти на ГЕРБ минават всякакви граници. "Нормално ли е да участваш в управление и да бъдеш в опозиция - това не кореспондира с политическата логика. Но за нас най-важното е да запазим принципите си, които сме заявили пред гражданите. Да има финансова стабилност, да се справим с бежанския проблем, който поставя Европа пред най-голямата криза досега. Ако България е в политическа криза - нищо добро няма да се случи", каза Цветанов.

Цветан Цветанов подчерта, че за да има ГЕРБ партията се нуждае от здрави структури. "ГЕРБ не е създадена от жълтите павета, от микрофоните, от студиата, а от хората, които са тук, съпричастни към каузата на ГЕРБ. Ако ги няма хората, няма да я има и ГЕРБ. Наш ангажимент е да осигуряваме нужната ви подкрепа. Заедно сме много по-силни", заяви зам.-председателят на ГЕРБ.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Агнешкото до 28 лева за килограм, но засега!
Теглят номерата на машините за съответствие за предстоящия вот "2...
Борисов: Преговори с ПП-ДБ може да има, но без Петков, Денков и В...
Какво ще се случи с цените на горивата в следващите дни?
Дезинформацията е най-вече за ваксините срещу коклюш
Банкери: Има банки, които дават


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).