Цветан Цветанов: Не виждаме смисъл да оставаме в този парламент

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
09:06 / 20.06.2013
2827
Ние от ГЕРБ не виждаме смисъл да оставаме в парламент, който подкрепя кабинет, създаден на олигархичен модел. Това каза на пресконференция в Благоевград Цветан Цветанов, зам.-председател на ПП ГЕРБ и депутат от Благоевградски избирателен район. На пресконференцията участваха и останалите депутати на партията Даниела Савеклиева, Любен Татарски Митко Захов, както и кметът на Благоевград Атанас Камбитов.

"До настоящият момент важните приоритетни задачи, които бяха представени и анонсирани от Тройната коалиция няма нито един проблем, който да е поставен за решение, свързан с икономическото състояние на държавата и със социалната политика", заяви Цветанов. Според него Цветанов първият основен закон, който беше приет без никакво обществено обсъждане, търсене на политически консенсус или експертно мнение, това беше законодателството свързано със сектора за сигурност.

"Всички ние станахме свидетели, че това законодателство,
което беше прието в 42-то Народно събрание, беше свързано само с едно единствено лице Деян Пеевски и то бе направено само за него. Вие виждате неодобрението на българското общество и ние няма как да не се съобразим с обществените очаквания, които са за провеждането на предсрочни парламентарни избори и подаване оставката на правителството на Пламен Орешарски", каза още Цветанов.

По думите му това правителство доказа, че не Пламен Орешарски е водещ за съставянето на експертен кабинет, а няколко лица, които определят цялостната политика на България в момента.

"Ние отказваме да бъдем съучастници в схемата на Тройната коалиция, която влезе в управлението, за да осребряват единствено корпоративни интереси, на което българските граждани се противопоставиха", каза още Цветанов.

Той заяви, че вчера парламентът направи поредния фарс, вместо Пеевски да си подаде оставка и да напусне Народното събрание, след като положи клетва като председател на ДАНС.

"ГЕРБ ще сезира Конституционния съд за всички тези казуси, свързани с връщането на Пеевски като депутат", обяви зам. председателят на ГЕРБ.

"В този парламент, в тази тройна коалиция, водещо е ДПС и в комисиите на парламента те заемат най-възловите места, каквито са правната, бюджетната, икономическата, транспортната", каза още Цветанов.

Зам.-председателят на ПП ГЕРБ подчерта, че народните представители ще участват само в заседанията за изменения на Избирателния кодекс.

"Манипулациите, особено в деня за размисъл, изчерпаният кредит на доверие на този парламент и на това правителство и то за толкова кратко време са ясен знак, че единственият ход сега са предсрочни избори. Високомерие, омраза и реваншизъм, така работи този парламент", подчерта Цветанов.

Според зам.-председателя на ПП ГЕРБ медиите на ДПС отново правят опасни внушения и демонстрират отношение на база на компроматите към президента Росен Плевнелиев, след като той изрази своето мнение за назначението на Пеевски начело на ДАНС. "Правят опит да го смачкат. Аз знам какво значи да те омаскарят. Това правят сега и с президента", коментира Цветанов.


Виж коментарите (3)

Още по темата (543):
28.06.2014 Борисов: Кабинетът да каже: "Провалихме се, спасете държавата"
14.06.2014 Вувузели на годишнината от протестите срещу Орешарски в Пловдив
14.06.2014 Оставка в сряда и избори наесен?
14.06.2014 Пловдив излиза на протест прещу правителството
14.06.2014 Една година протести срещу кабинета "Орешарски"
06.06.2014 Кметовете на ГЕРБ скочиха срещу неадекватното ни правителство
Още новини от Национални новини:
Загубихме голямо име във футбола, създател на легендарни таланти
Брюксел одобри изменението на Стратегическия ни план
След загинал при тежка катастрофа: Освободиха движението по АМ"Тр...
Ако пътувате към Пловдив, въоръжете се с търпение, няма да присти...
Пеевски защити българското духовенство, обвини Русия в опит за на...
Автомобил помете металните ограждения на бул. "България" и спря н...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).