Цонков за призовката в Турция: Не знам как да си го обясня, притеснен съм

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
09:12 / 10.02.2017
3823
Не мога да си обясня и не знам как да го направя, но призовката, която получихме от турския наказателен съд е за дело, което се е водело на територията на България и е приключено на две инстанции. И изведнъж сега получавам пак призовка, че съм обвинен по същото дело, което сега се води там. Това заяви в ефира на Нова телевизия Михаил Цонков, бивш граничен полицай.

Припомняме, че той е заплашен от екстрадиране в Турция, заради инцидент, при който загина турски рибар-бракониер. В южната ни съседка срещу почетния гражданин на Бургас се готви процес за това, че е изпълнил служебния си дълг и през 2008 г. защити границата ни от бракониери.

"Моите колеги също са обвиняеми, тук бяха само свидетели. Те са действащи полицаи в момента. Не знам как да си го обясня, притеснени сме", каза той.

"Имам призовка, с която ме обвиняват по някакви членове в Турция. Не знам за какво става въпрос. Как турският съд привиква като виновна страна и районна прокуратура Бургас", заяви Михаил Цонков.

"Напуснах системата, но не заради това, че съм се уплашили или съм разочарован. Просто така прецених, имах такава възможност, Напуснах 2 години след като ме оправдаха. Инцидентът промени донякъде живота ми, защото преосмислям по-философски нещата", каза бившият граничар.

Пенчо Цонков, баща на Михаил също проговори относно ситуацията. "Преди 9 години точно от този площад започна кампанията. Той не можеше тогава да се защитава сам, защото беше под пагон. Сега обаче може да го направи. Според мен в целия случай има силен политически отенък. Това е демотивация на граничарите и те ще се чудят, ако има силна мигрантска вълна дали да си затворят очите, за да не бъдат съдени", каза Пенчо.

Благодаря много за подкрепата на всички българи, приятели и познати. Относно партийната подкрепа, държа да кажа, че аз съм много далеч от политиката. Не я определям като сини, жълти, червени, леви. За мен подкрепата е от всички българи", каза Цонков.


Виж коментарите (5)

Още по темата (15):
12.03.2019 Отложиха за септември делото срещу нашите граничари в Турция
12.03.2019 В Турция започва делото срещу четиримата български граничари
16.10.2018 Бургас посрещна българските граничари като герои! Вижте какви бяха първите думи на Мишо Цонков
16.10.2018 Около 30 човека протестираха пред Съдебната палата в Пловдив в подкрепа на наши граничари
16.10.2018 Бургас завря! Стотици се събраха в подкрепа на Михаил Цонков и героите, защитили границата ни!
13.10.2018 Димитър Николов: Турция нарушава международен договор
Още новини от Национални новини:
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...
Хакери, представящи се за известна българска куриерска фирма, изм...
Проф. Кантарджиев: Ако детето е било в контакт със заразен с кокл...
Фермер: Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а млечни...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).