Цигани смазаха от бой коня си, бягайки от опит за кражба

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (19)
19:38 / 11.01.2018
29602
Роми нахлуха в апартамент, после се опитаха да избягат, подгонени от ядосания собственик, но по време на гонката, на пряка на бул. "Монтевидео" в столичния квартал "Овча купел" конят им припада, тъй като е бил бит с верига, за да бяга по-бързо, пише "Офнюз". 

"Днес към 10.45 часа млада ромка, която се оказа бременна, и малкото ѝ дете - на около 10 г., пришпорваха впряга на каруцата си, биейки коня с верига. На кръстовището с бул. "Монтевидео" конят не издържа и припадна. След това до тях спря кола (черната кола от снимката - б. р.). От нея слезе мъж по халат, който се оказа, че ги гони, защото влезнали в апартамента му на 1 ет. докато се къпе", разказва свидетелят, който качи снимки на припадналото животно във Фейсбук групата "Забелязано в София".


Други двама роми, участвали във влизането с взлом, избягали пеша. Свидетелят на ужасното отношение към животното и други граждани освободили коня от каруцата и го свестили. Те се обадили на тел. 112 и на място пристигнал патрул на Шесто РПУ. Те задържали ромите и повикали зоополиция и "Екоравновесие". "Беше доста измършавял и целият в рани", разказва Росен Иванов, "но вече беше добре", завърши историята си Иванов.


Виж коментарите (19)
Още новини от Национални новини:
Първият български космонавт: Хора идват при мен и ми искат лекарс...
Защо се стигна до бой за олио по магазините
Земетресение в Черно море
Пиян шофьор на джип предизвика катастрофа, има пострадали
След ремонт на участък възстановиха движението по АМ "Тракия" в п...
Една област в България със спешни мерки заради болните от коклюш


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).