Чудото да стане майка споходи жена след седем спонтанни аборта

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
16:33 / 25.03.2016
4461
Билгие Чауш дълги години се грижи за новородените в родилното, а самата тя не може да роди. "Всеки път, когато се е раждало някое дълго чакано бебе, съм го преживявала по някакъв начин", споделя тя пред Нова ТВ. Името ѝ значи мъдрост. Но дори цялата мъдрост на света би се огънала пред това.

"Забременях без проблем. Загубихме бебето в третия месец и оттам насетне тръгнахме по мъките. Болно ми става, като се върна години назад. Първия път си помислихме, че може би има някаква грешка. Втора бременност - загубихме я по-рано от първата. Последва трета - по същия начин. Едно и също нещо се случваше всеки път. Лекарите правеха всичко по силите си, но нещата не се получаваха", спомня си Билгие.

За 12 години Билгие направила седен спонтанни аборта. "Първоначално е гняв, после се отчайваш и идва момент, в който се хващаш за нещо като удавник за сламка и продължаваш. Търсиш варианти, четеш, разпитваш и търсиш начини. Опитваш се да се довериш, търсиш точния доктор, на когото да се довериш", обясни тя.

И така - докато същата тази съдба, доскоро жестока към нея, я среща с доктор Любомир Христов. Двамата се срещат с надеждата да няма следващ спонтанен аборт. Осем обаче се оказва щастливото число за Билгие и съпруга ѝ Невзат и преди осем месеца, на бял свят се появява малката Ниса. А таткото Невзат казва - съдбата си знае работата.

За да помогне на Билгие, доктор Христов предприема нещо, което не е правено у нас досега. Проблемът е, че маточната шийка на жената не може да задържи достатъчно дълго бременността. За да спаси плода този път, лекарят зашива лигавицата по специална технология.

Билгие е първата. Следват други 20 жени с подобни проблеми. От тях - само при една процедурата не дава резултат. Статистиката показва, че между 10 и 15% от всички бременности у нас завършват със спонтанен аборт. Проблемите с шийката на матката са сред основните причини за аборт между 3 и 6 месец от бременността.

Благодарна Билгие отиде в болницата, за да покаже на доктор Любомир Христов резултата от общите им усилия.

Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Увеличиха заплатите на полицаите
Проучване на "Екзакта Рисърч Груп": ГЕРБ-СДС с над 9% пред ПП-ДБ
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).