Читател: Изгониха ни от "свободната" зона на "Несебър-юг"! Не било за хавлии, а за надуваеми банани!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (29)
14:39 / 25.07.2018
13626
Читател на Burgas24.bg остана удивен от самохвалството на стопаните на  плаж "Несебър-юг". В писмо до медиите днес от управата на ивицата съобщиха, че след проверка с GPS система е установено, че повече от 55 на сто от пясъчната ивица на плажа е предоставена за свободно ползване.

Не това обаче в заварил нашият читател при посещението са на въпросния плаж преди седмица. След дълги мъки за намиране на свободно пространство, за да разположат хавлиите си, той и семейството му са били изгонени. Причината – мястото било предназначено за надуваеми атракциони. Най-фрапантното в случая е, че никъде не са били разположени табели, които да забраняват плажуването в зоната. Той е изпратил оплакване до официалния мейл на министерството на туризма за проблеми по българските плажове, но вече почти седмица няма никакъв отговор, дори потвърждение, че някой ще обърне внимание на писмото му.

Ето и целия разказ на нашия читател:

На плажа на "Несебър-юг" точно пред хотел "Афродита" има безплатна зона. Пред голяма част от нея има оградена зона за джетове. При идването ни сутринта на плажа нямаше никакви табели, указващи къде можем и къде не можем да си поставим хавлиите на безплатната зона, освен табелата за начало на безплатната зона. Малко след като се бяхме позиционирали, пристигнаха хора, които ни изгониха. Това място било за техните надуваеми атракционни неща. Попитах къде го пише, къде е указано, че тук не трябва да се разполагат плажуващи, но отговор не последва.

Разбира се, неясно остава и защо въпросните надуваеми банани и т.н. не са разположени върху платената зона за сметка на шезлонгите, а са за сметка на и без това малката безплатна такава, тъй като предполагам или са на концесионера, или му плащат, за да са на този плаж.

Ние сме с малко дете и идваме за час и половина и не стига, че търсим място сума ти време, а след това ни и гонят. Не намирам това за редно. Досега винаги съм спорил с всички мои познати, твърдящи, че на българското Черноморие е абсурдно и неприятно да се почива, но след днес явно и ние ще трябва да се замислим за гръцките плажове. Не мога да си представя, че там без да има каквито и да е предварително указани забрани, някой ще дойде и ще ме изгони от плажа, за да се настани той/те на мястото на моята кърпа.

Виж коментарите (29)
Още новини от Национални новини:
Предлагат по-тежки закони за пияни и дрогирани шофьори
Ще има ли поскъпване на шезлонгите и чадърите, говори министърът
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).