Частни инвеститори изграждат магистрала Русе-Свиленград

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (14)
11:31 / 03.05.2012
4999
България започва изграждането на Европейски коридор № 9 между Русе-Велико Търново-Свиленград-Истанбул. Целта е да има пряк път между Капитан Андреево и Дунав мост, за да бъде направен скоростен път (с разрешена скорост от 120 км /ч, без аварийна лента). На това място има най-голям трафик, каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

Над 7000 МПС-та преминават по този път на денонощие, като половината от тях са ТИР-ове. През Русе-Бяла-Велико Търново -Свиленград ще осигурим възможност пътя да бъде изграден чрез публично-частно партньорство. Изграждането ще струва около един милиард лева. Най-желаните инвеститори ще дойдат от Катар, Оман и Китай, каза Павлова. Досега желанието за инвестиции в АМ "Черно море" не е било достатъчно силно заради не толкова гарантирания трафик, посочи Павлова. По новият скоростен път инвеститорът ще събира тол-такси около 10-15 лева за целия участък. Гарантираната печалба ще бъде над 2,5 млрд. лв., а срокът на концесията ще бъде до 35 години, каза Павлова.

Източник: novini.bg


Виж коментарите (14)
Още новини от Национални новини:
Радев от Враца: Днес ние сме длъжници на онези безсребърници, кои...
Стефан Янев в Перник: Присъда за всички във властта е, че Българи...
Половин България и Пловдив с код и предупреждение за това, което ...
ЦИК: Избирателите без право на евровот ще гласуват само на хартия...
Експерт: Внимавайте с басейните в хотелите и спа центровете
Ускоряват работата по проекта за детската болница


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).