Цените на наемите в този град скочиха до небесата

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:36 / 29.11.2021
3244
В Истанбул отчитат сериозно поскъпване на наемите на жилища, увеличения се наблюдават и при продажната цена. Ситуацията на Босфора е следната - цените са се всигнали с цели 160% последните пет години. 

Наемите в Истанбул са се увеличили за пет години с цели 157%, което е най-големият ръст в световен мащаб по данни на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие. Друго проучване сочи, че наемите на жилища в близост до университетите са се повишили още по-драстично - до 290%.

Германският "Ханделсблат" цитира резултатите от още едно изследване: проучване на градските власти в Истанбул е установило, че от началото на пандемията досега наемите са се увеличили средно с 66%.

Само 2% от жилищната площ в Истанбул са достъпни за хората с по-ниски доходи. В квартал "Бешикташ" наемът за двустайно жилище е около 880 евро, без режийните разходи. В същото време минималната заплата в страната възлиза на 260 евро.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Нови изисквания за ресторантите
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).