Бързите влакове вече няма да чакат друг влак, движещ се със закъснение

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (9)
16:27 / 02.03.2016
6293
"БДЖ - Пътнически превози" ЕООД подобрява организацията на движение на бързите влакове по основните направления в страната. Промените имат за цел намаляване на закъсненията на най-използваните бързи влакове, които се движат на далечни разстояния.

Въведените промени са извършени с цел бързите влакове, които пътуват на далечни разстояния по основните направления в страната, да се движат приоритетно, без да се налага да изчакват връзки със закъсняващи пътнически влакове. 

По този начин бързите влакове вече нямат задължение да изчакват връзка с друг влак, който се движи със закъснение, като не се отменя възможността за осъществяване на връзка между тези влакове.

Промяната важи за пътническите композиции, които имат алтернативна възможност за осъществяване на връзка със следващи влакове, като основната идея е да не се нарушава графика на пътуващите на дълги разстояния бързи влакове.

Клиентите на националния железопътен превозвач, които пътуват с прекачване във възлови гари от пътнически на бърз влак, могат да получат подробна информация за условията на пътуване от служителите на гишетата "Информация" и билетните каси в съответните железопътни гари и бюра в страната.


Виж коментарите (9)
Още новини от Национални новини:
Обрат: Сложиха таван на надценката на някои видове хляб
Нова промяна при изплащане на обезщетения за безработица
Решиха: Без реклама на хазарт в медиите
Какво е крипто стейкинг и защо инвеститорите го харесват?
МВР напомниха важна информация преди голямото пътуване за празниц...
Няма да връщат казармата в България


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).