Бургас и Пловдив си поделят закритата Митница Свиленград

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:58 / 08.01.2016
3362
Митниците в Бургас и Пловдив ще си поделят звената на закритата с правителствено решение в края на миналата година Митница Свиленград.

Окончателно и чисто документално южното митническо звено престава да съществува в 00.00 часа на 11 януари. Документът за това е вече разписан от министърът на финансите.

Най-големият у нас сухопътен ГКПП "Капитан Андреево" минава в структурата на митница Бургас. Към морското митническо звено ще е е МП Жп гара Свиленград.

Досегашните Митнически бюра, който работиха под шапката на Митница Свиленград са разпределени на подчинение на Митница Пловдив.

МБ Кърджали, към което е и Маказа, и Митническото бюро Хасково. Те ще са със стандартно работно време от 9 до 17.30 часа от понеделник до петък.

Под шапката на Митница Пловдив се създава и ново митническо бюро Свиленград с код BG003010. То ще е с работно време от 8 до 20 часа и 7 дни в седмицата.

Митническите пунктове, които преминават в структурата на Митница Бургас, ще работят на 24 часов режим 7 дни в седмицата.

Във връзка с структурната промяна МП Капитан Андреево няма да обслужва икономическите оператори от 23 часа до 24 часа на 10 януари.

От митническата администрация уточняват, че в случай, че икономическите оператори са подали транзитни декларации преди 23 часа на 10-ти този месец, но митническите формалности за поставяне под режим не са били изпълнени до този час, същите ще се анулират и икономическите оператори ще е необходимо да подават нови митнически декларации с новия код на митническото учреждение.

Източник: в. "Стандарт"


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Важно е да знаете кой и кога има право да ни спира на пътя
Тежка катастрофа затвори "отсечката на смъртта", двама са пострад...
Мъж е в тежко състояние, след като го блъсна трамвай
Говори българският полицай, разкрил схема за милиони във Великобр...
Кампания 2024: Фуражните култури стават допустими при биологичнот...
Дамите в селското стопанство: Лиляна Матева


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).