Български учител пострада сериозно, след като падна от мост в Китай!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
18:56 / 04.04.2019
4944
На 10 март Николай, при нещастен случай Николай пада от мост в Китай . Тялото на младежа, който преподава български на деца в местни училища, е потрошено. Той е приет в болница, но оттам отказват да извършват животоспасяваща операция, докато не получат превод по сметката си.

Родителите на младежа са изключително бедни и не могат сами да се справят с трагедията на сина си. Приятели на Николай се свързват с медиите с молба случаят да бъде огласен и така колкото се може повече хора да помогнат. Тогава със случая се ангажират и от външно министерство, откъдето обещават да поемат и разноските по лечението на младежа. "Единственото, което направиха, е да осигурят виза за майката на Николай, ние събрахме парите - около 12 хиляди евро. В момента жената е при сина си, но средствата приключват и двамата мизерстват", разказа пред Блиц Любов Любомирова, която е част от "Екип Лайкучка" - организация на няколко жени с големи сърца, които се ангажират и помагат с различни сложни казуси.

Днес по указания на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева посолството на България в Китай оказва пълно съдействие и подкрепа на пострадалия български гражданин още от самото начало на приемането му в болница на 10 март. Това заявиха от пресцентъра на МВнР  във връзка с информацията, че падналият от мост Николай и майка му тънат в мизерия в Китай.

"Посолството, съгласувано с МВнР и МЗ, гарантира пред болницата в Пекин, че разходите по извършените две животоспасяващи операции и цялостното лечение на пострадалия ще бъдат платени, дипломати от мисията ни в Пекин и служители в МЗ дариха лични средства за лечението“, уточниха още от Външно министерство. Те поясниха, че в интернет-пространството в Китай е била организирана и благотворителна кампания за набирането на допълнителни средства. Към момента събраните средства позволяват напълно да бъде финансирано лечението на пострадалия в болницата, както и да бъдат покрити необходими допълнителни негови разходи.

. "Завеждащият Консулската служба в посолството Даниела Николова всеки ден посещава пострадалия в болницата. Министерството на външните работи съдейства за отпътуването и пребиваването на майката на нашия сънародник в Пекин, където тя пристигна на 2 април 2019 г. Тя е настанена в апартамент на посолството и е придружавана от завеждащия Консулската ни служба в Пекин. След като успешно беше подложен на две животоспасяващи операции, пострадалият български гражданин в Пекин постепенно се възстановява“, заявиха още от пресцентъра на МВнР.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Почивай в мир! Само на 54 години той ни напусна внезапно
Ето ги големите печеливши, които работят в Деня на труда и не иск...
Eurostat: Българите работят най-малко допълнителни часове
Неприятна изненада утре
Епидемиолог обясни защо ваксината против коклюш е изключително ва...
Най-после намалиха една цена!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).