Българките раждат все по-късно, все по-рядко. Защо?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (36)
10:03 / 26.12.2017
16226
Раждаемостта у нас продължава да намалява, а българките се решават да родят все по-късно, показват данни на НСИ. Напук на негативната тенденция в родилните домове цари празнична атмосфера.

Акушерката Боянка Комитска е отдала живота си на професията. За по-добро настроение по празниците с нейна помощ всички бебета в болница "Св. София" бяха облечени в коледни костюмчета, съобщава Bulgaria ON AIR.

През нейните ръце са минали стотици новородени. За всички години акушерство тя вече знае какво показва детският плач. Самата тя признава, че още в началото, когато била още на стаж, всичко я плашело - не само раждането, а и грижите за детето след това. Години по-късно обаче подхожда професионално към работата, като успява да игнорира вълнението, за да успее да си свърши работата.


В тази болница не я води само любовта към професията, а и конкретна причина - именно тук се е родило първото ѝ внуче. Вторият ѝ внук Божидар проплакал в "Св. София" точно преди няколко месеца, а тя самата помогнала да се роди.

На Коледа Боянка е натоварена с една по-различна задача - да облече новородените в коледни костюми. Така пременени, бебетата отиват при майките си, за да бъдат нахранени.


Виж коментарите (36)
Още новини от Национални новини:
Нови изисквания за ресторантите
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).