България ще получи национален интернет-домейн на кирилица

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
10:18 / 05.03.2016
7523
Корпорацията за управление на имената на интернет-домейните и АйПи адресите одобри заявката на България на нов интернационализиран национален домейн ".бг". Процедурата по оценка на заявката е била завършена и следващ етап ще е делегирането на домейна, предаде Regnum.

България подаде молбата за национален интернет-домейн на кирилица още преди шест години - след като корпорацията утвърди стандарти за оценка на заявките на интернационализирани домейни. Въпреки това домейнът се сблъска с неочаквано препятствие. Първоначално на България ѝ бе отказано да получи домейна заради основанието, че името ".бг" е прекалено приличащо си визуално с националния домейн на Бразилия ".br". България обжалва и въпросът се проточи в течение на години.

През 2015 г. национален домейн на кирилица получи Македония - ".мкд". Национален интернет-домейн на кирилица имат също така и Русия, Беларус, Сърбия, Украйна, Казахстан и Монголия.


Виж коментарите (4)
Още новини от Национални новини:
НИМХ публикува официалната прогноза за празниците
Лоша новина за абсолютно всички шофьори у нас
Наши бизнесмени: Работните си места ще загубят хиляди служители
Вижте с какви заплати в бруто "Кауфланд" примамва служители
Кметът на Пазарджик остава кмет
Изключително рядко природно явление е предизвикало мощната градуш...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).