България купува нови бойни самолети и военни кораби

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (8)
13:53 / 02.06.2016
4165
България ще купува нов тип бойни самолети и военни кораби. Очаква се парламентът да даде зелена светлина за мащабната инвестиция, която трябва да обнови военната ни авиация и военноморските сили.

Tова ще струва на държавата значителна сума пари. Става дума за покупка на първо време на осем изтребителя и на два бойни кораба, които ще бъдат изплащани до 2022 година. Според някои депутати този разход е неоправдан и е по-добре да се ремонтира руската техника, с която така или иначе вече разполагаме.

"Днес ще вземем решение, което ще натовари изключително, бих казал дори фатално, бюджета с над 2 млрд. лева", коментира независимият депутат Велизар Енчев.

"Това е закъсняло решение. Толкова закъсняло, че заедно с другите проекти за превъоръжаване и модернизация ще ни струва ако не колосална, то поне респектираща сума от над 5 милиарда лева", заяви Ангел Найденов от БСП.

Източник: Нова тв

Виж коментарите (8)
Още новини от Национални новини:
Нумеролог с интересна прогноза за изборите у нас и края на войнат...
БНБ е проверила няколко кредитни институции
След срутването на подпорна стена: Продължава разчистването на АМ...
Кои действия се считат за уронване престижа на работодателя и как...
Ето го най-модерния затвор у нас за 35 млн. лв.
Велики понеделник е! Започва Страстната седмица, ето кой празнува...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).