България и Република Корея търсят път за сътрудничество в ИТ сектора

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
16:56 / 09.02.2023
1269
Възможностите за сътрудничество между България и Република Корея в сектора на информационните и комуникационни технологии бяха обсъдени на среща между министъра на икономиката и индустрията Никола Стоянов и изпълнителния заместник-председател на Корейската търговско-промишлена палата У Техи, информира пресцентърът на Министерството на икономиката.

Република Корея е разглеждала възможността за разкриване на център за ИТ таланти у нас, стана ясно по време на срещата.

"Българските специалисти в сферата работят на световно ниво, а все повече български компании се развиват устойчиво и изпълняват съвместни проекти с някои от световните лидери в областта", подчерта министър Стоянов. Той представи развитието на сектора и акцентира, че страната ни е хъб на много чуждестранни компании от тази сфера.

Заместник-председателят на Корейската търговско-промишлена палата У Техи коментира, че Република Корея подобрява позицията си на производител на електрически автомобили и батерии за тях. В тази връзка Никола Стоянов посочи, че "аутомотив индустрията е сред най-бързо развиващите се и иновативни сектори у нас" и предложи обсъждането на общи проекти и възможности за сътрудничество в областта.

Участниците в срещата обсъдиха състоянието на двустранната търговия и коментираха варианти за разширяване на българския износ с продукти като зърнени храни, етерични масла, лозаро-винарски продукти, козметични, фармацевтични продукти и други.

В срещата участваха зам.-министърът на икономиката и индустрията Димитър Данчев, посланикът на Република Корея у нас Н. Пр. г-н Лий Хо-шик и други, се казва в прессъобщението.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Обявиха прогнозата за времето за следващите дни, по-добре не приб...
Рибари хванаха шаран шампион за Гинес
Тапата на АМ "Тракия" продължава, колите изчакват на място
Почина Петя Ставрева
Кошмарен трафик на някои от граничните пунктове
Специалисти от "Мама и аз": Президентът Радев е в дълбоко вътрешн...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).