България и Германия договарят сътрудничество в отбранителната политика и въоръжените сили

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:20 / 11.11.2015
1415
Правителството одобри проекта на споразумение между министерствата на отбраната на България и на Германия за военно сътрудничество. Чрез документа се създава рамката за обмена на опит и познания в областта на политиката за сигурност и отбрана, обучение, военно право, изследователска и развойна дейност в областта на военната медицина, организационните структури на въоръжените сили и администрацията в отбраната и др. 

Необходимостта от споразумението се обуславя от нуждата да се актуализира договорно-правната основа на двустранното сътрудничество в светлината на членството на България в НАТО и Европейския съюз.

С друго решение беше утвърдено подписаното в края на м. септември т. г. споразумение за сътрудничество във военната област между министерствата на отбраната на България и на Алжир. С документа се създава правна основа за разширяване на военно-политическите контакти и осъществяване на конкретни форми на военно и военно-техническо сътрудничество от взаимен интерес, като обмяна на информация и опит във военната сфера, сътрудничество в областта на борбата с тероризма, в областта на военната топография и география и др.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Откриха труп на мъж в Несебър
Бизнесмен от морето: Няма хора за работа, тъпоглави не се поддава...
Шеф на една от големите банки: Ако имате пари в лева в банките, щ...
Борисов: Поговорката "Готви се за война, ако искаш да живееш в ми...
Прокуратурата обвини Кирил Терзиев за закана за убийство над Свет...
МО: България няма да изпраща военнослужещи в Украйна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).