Българи скочиха срещу посланика ни във Великобритания!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:26 / 26.01.2022
4233
Българската православна общност във Великобритания организира протест срещу незаконното освобождаване на отец Симеон и нехуманното отношение към него и отнемането на параклиса от българската църковна община в Лондон. Събитието ще се състои на 06.02.2022 година от 13:00 - 16:00 часа пред запечатания от посланик Марин Райков Параклис в Посолството в Лондон.

Отец Симеон е освободен от работа като свещеник в разрез със законите на Обединеното Кралство, съобщават организаторите на протеста в своята фейсбук страница.

Ето какво пишат още във Фейсбук от Българската православна общност във Великобритания:

Параклисът в Посолството е незаконно отнет от регистрираната Църковна община, която управляваше дейността на Параклиса до преди фриволното му запечатване от посланик Марин Райков!

Отец Симеон е получил от посланик Марин Райков уведомление за освобождаване на жилището в Посолството, където се намира и лекува в момента, както и е отказано разрешение за поставяне на лифт за придвижването на отеца по стълбите, което де факто го поставя под домашен арест!

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Симеон Симеонов: Целта на всяка една професионална гимназия е да ...
Как да се предпазим от ухапване на кърлежи?
Обичан морски курорт вече гъмжи от туристи
Лошо време на Разпети петък, удрят ни бури и градушки
Български фермер разкри огромна далавера с млякото у нас
Отложиха пускането на газовия терминал край Александруполис


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).