Брюксел иска да бъде затворен балканският път за нелегалната имиграция

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
08:51 / 15.08.2015
3812
Европейската комисия осъди днес бездействието на страни от Балканите по отношение на нелегалната имиграция и ги призова да вземат мерки за затваряне на балканския път на имиграцията, предаде АФП, цитиран от БТА.

"Балканският път остава отворен за нелегалната имиграция, защото някои страни (от региона) не взимат необходимите мерки, за да държат ситуацията под контрол", заяви еврокомисарят за миграцията, вътрешните работи и гражданите Димитрис Аврамопулос на пресконференция в Брюксел.

"Тези страни, които желаят да се присъединят към ЕС, трябва да разберат, че също са заинтересувани от проблема и че трябва да ни помогнат да управляваме миграцията", каза той без да посочва страните, които критикува.

Албания и Македония са транзитни страни за мигрантите, пристигнали в Гърция, и транзитът продължава през Сърбия и Косово, отбелязва АФП. "Трафикантите на хора откриха този път и притоците от имигранти стават все по-големи, което е основание за тревога", подчерта Аврамопулос.

"35 000 мигранти и желаещи убежище хора пристигнаха в Унгария по този път само през юли. Тази страна е една от най-изложените (на проблема) заедно с Гърция и Италия", подчерта еврокомисарят. "Унгарското правителство поиска спешна помощ от осем милиона евро, която ще бъде изпратена незабавно", добави той.

"През октомври в Будапеща е предвидено да се състои конференция на високо равнище, на която да се обсъди предизвикателството, каквото представлява притокът на мигранти, преминаващи транзитно през страните от Западните Балкани", напомни еврокомисарят.


Виж коментарите (2)

Още по темата (903):
07.06.2023 "Бизнесът за Пловдив" направи щедро дарение за децата на Сирия
24.11.2022 Безпрецедентен миграционен натиск! Все повече чужденци сред
каналджиите!
02.11.2022 Чужденци откриха в каналджийството доходоносен бизнес
18.10.2022 Голям проблем! Трупове на бежанци стоят с месеци в бургаска болница
06.10.2022 Трима хванати с мигранти на АМ "Тракия"
20.09.2022 Разбиха престъпна група за каналджийство
Още новини от Национални новини:
Нови изисквания за ресторантите
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).