Бременна жена има нужда от кръвопреливане след катастрофа

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:12 / 09.10.2018
3422
При верижната катастрофа станала на пътя София - Варна, край великотърновското Ново село в неделя, бяха ранени четирима души, сред които и бременна жена. Тя е с тежка гръдна травма.

По непотвърдени данни автомобил, движещ се в посока Велико Търново, e предприел неправилно изпреварване и се ударил челно в пътуваща в насрещното движение кола. Третият участник в инцидента е шофьор на джип, който успял да избегне удар, но излязъл от пътя. Мъжът е невредим и е разказал за случилото се. Пострадалите са откарани в МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов" в старопрестолния град. От болничното заведение посочиха, че има спешна нужда от кръводарители от всички групи.

"Бременната жена е стабилизирана, но все още е с опасност за живота. Тя е с много тежка гръдна травма, имаше разкъсан далак, който беше отстранен в деня на инцидента", заяви началникът на интензивното отделение д-р Сибила Маринова.

От четиримата души, ранени при катастрофата, двама все още са в болничното заведение - бременната жена и нейният съпруг, информира д-р Маринова. Съпругът също е с гръдна травма, но състоянието му е стабилно. 

"Друга жена от пострадалите беше с лицево-черепна травма, но тъй като в нашата болница няма лицево-черепен хирург, тя беше изпратена в Пирогов", каза още д-р Маринова.

Маринова написа призив за кръводаряване в социалните мрежи, като след това кръв са дарили 47 човека. По нейни думи кръвните групи AB и А са по-редки и от тях винаги има малки количества. Бременната жена е кръвна група А+.

Източник: Нова тв

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Нови изисквания за ресторантите
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).