Боян Чуков: За ден-два беше извършена мобилизацията в Израел, Руската федерация не успя да направи това сума време

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
09:35 / 10.10.2023
5019
Международният анализатор Боян Чуков смята, че във военните действия между Израел и групировката "Хамас" има много елементи, които не са достатъчно изяснени и върви страшно много дезинформация.

"Една част от картинките са от Сирия. Трябва да погледнем какво е вътрешнополитическото състояние на Израел. Искат да свалят Нетаняху с цената на всичко. Нетаняху е много опитен политик и се надявам, че ще прояви достатъчно разум да не позволи Израел да бъде въвлечен в мащабен конфликт с геополитическа основа", коментира той.

Според Чуков израелското разузнаване въобще не се е провалило, а от "Мосад" са имали информация. Египетското разузнаване е предупредило Израел, че се очаква нещо голямо от страна на "Хамас", отбеляза анализаторът. 

"Нетаняху е изключително неудобен на екипа на Байдън. Не вярвам, че "Хамас" ще нанесе някакво поражение на армията на Израел. За ден-два беше извършена мобилизацията в Израел, Руската федерация не успя да направи това сума време", каза още Чуков пред Bulgaria ON AIR.

Гостът добави, че атаката е организирана и извършена от изключителни професионалисти. На територията на Израел вече е имало проникнали диверсионни групи, които са ходили по точни адреси и са убивали военни ръководители и техните семейства. 

По думите му "Хамас" извършва чист тероризъм на територията на Израел, но не е в стила на групировката да пуска видеа със зверства, които всеки нормален човек ще осъди.

"Правят го, за да се нанесе още един удар и да се разшири пропастта между арабите и евреите. Някой има задача да направи така, че да няма мирен процес. Палестинските ръководители получават помощи, корупцията е чудовищна. Целият военно-промишлен комлекс в Ивицата Газа е направен с парите на ЕС", обясни Чуков и добави, че една от версиите е, че Иран стои зад всичко това. Джак Съливан обаче твърди, че САЩ нямат доказателства за това.

Според Чуков случващото се сега е само началото и може да очакваме негативно развитие на конфликта. Може да се включи в битката и "Хизбула". 

"Някой иска да направи конфликта далеч по-широкомащабен. Няма шанс това да приключи много бързо и по мирен път. Заложени са много големи геополитически интереси, заложени са транспортни коридори", подчерта международният анализатор.

Виж коментарите (3)

Още по темата (228):
04.05.2024 Въоръжени мъже са откраднали 70 милиона долара от Банката на Палестина
03.05.2024 МВнР издаде предупреждение
19.04.2024 Сърцераздирателната снимка, която печели световна награда
16.04.2024 Израел съобщи, че е ликвидиран висш командир на "Хизбула"
15.04.2024 Хаменей: Йерусалим ще бъде в ръцете на мюсюлманите
13.04.2024 Правителството: Следим с повишено внимание ситуацията в Близкия изток
Още новини от Национални новини:
Откриха издирваното дете
Дебора: От време на време плача, винаги ще ме е страх
Кръстю Лафазанов с емоционална изповед за покойната си съпруга
Собственик на 20-годишен автомобил няма да може да го продаде у н...
76 години по-късно: Тленните останки на цар Фердинанд ще бъдат по...
Децата без задължителните ваксини няма да могат да ходят на учили...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).