Борисов и Ердоган заедно на откриването на "Желязната църква" в Истанбул

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
12:25 / 07.01.2018
3443
"Такава прекрасна църква на "Златния рог", нашата религия трябва да бъде уважавана и всички, които сме в Истанбул трябва да можем да запалим по една свещ. Благодаря на турския президент, благодаря на кмета, на общината. С него бяхме в София и аз го помолих да помогне да възстановим църквата "Св. Стефан". Той си удържа на думата, за което благодаря." Това заяви министър-председателят Бойко Борисов след откриването на "Желязната църква" "Св. Стефан" в Истанбул.

Той отбеляза, че днешният ден е такъв, че цяла Европа ще види как една християнска и една мюсюлманска страна са пример за толерантност.

"България от 1 януари е председател на ЕС. България винаги се е старала да има перфектни отношения и с християнския, и с мюсюлманския свят. Премиерът Йълдъръм ясно каза: "Бият се мюсюлмани с мюсюлмани. Християни с мюсюлмани". Тероризъм навсякъде и в най-големите европейски столици. Само заедно може да се преборим. Да живеем заедно, да живеем с мир, да се съобразяваме с другите.", заяви още Борисов.


Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Първият български космонавт: Хора идват при мен и ми искат лекарс...
Защо се стигна до бой за олио по магазините
Земетресение в Черно море
Пиян шофьор на джип предизвика катастрофа, има пострадали
След ремонт на участък възстановиха движението по АМ "Тракия" в п...
Една област в България със спешни мерки заради болните от коклюш


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).