ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Бойко Борисов: Разтревожени сме! Една лъжица асфалт не е сложена
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:16 / 28.05.2022Коментари (4)2777
©
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира част от болезнените теми на обществото - високите цени на газа, бензина, тока, парното, хранителните стоки, в Стара Загора.

"Искам да съм благ. Но вижте - по магистралите няма мантинели, година и нещо - една лъжица асфалт не е сложена. Но уважаемите медии не ходят да снимат. А ни казват, че се заяждаме. Но до този момент 1 кг жито не са купили. Аз не се заяждам. Но това беше страхотен пиар преди няколко месеца", заяви той.

Според него управляващите рушали инфраструктурата, образованието, иновациите.

"Пътят до Белград щяхме да го открием до Нова година, сега е опасен. Най-сложната отсечка - мостът на Драгоман, пробихме скалите. Сега трябваше да асфалтират и да маркират. И това пропадна. Но да не излезе, че се заяждам. Те вече нищо не могат да направят. Те загубиха година и половина златно време", атакува бившият премиер.

И допълни, че до 2-3 години "колите ще подхвръкват по магистралите като по мини".

Борисов заяви, че държавните разходи излизали извън контрол и това го казвала еврокомисията.

"Енергийната криза, някои от мерките, които правителството финансира, не се знае за кого са. Искаш да дадеш 25 стотинки за литър бензин - мярка, която никой не знае как ще стане и чии джобове ще напълни. Но грижливо водещите на съботно-неделните предавания наричат мерките на правителството. Един въпрос няма как ще стане това. И като днес знаят, че ще им връщат стотинките, горивото отиде на 3.50 лева. Каква мярка е това. Тези, които работят ще изкарат кризата. Къде е логиката да даваме помощ на хората с парно, а тези от крайните квартали дето нямат, няма да даваме", попита Борисов.

Той атакува и по темата за актуализиране на бюджета.

Това означаава свръх дефицит и че септември ще има наказателна процедура срещу България. Актуализацията на бюджета не включва намаляване на дефицита, а увеличаване на публичните разходи. Това е първия картон. Втория картон са рекордните 405 бележки на слабостите на правителството - 57 страници забележки в земеделието, където уважаваният от мен министър госпожа Нинова твърди, че е най-добрият министър, каза още той.

"Имаше "Арабска пролет". Но ние се справихме. Сега всяко нещо се обяснява с войната. Тя войната в коя сфера ни пречи? И понеже сме в Стара Загора - въглищата нали са си ваши, не ги докарвате от Украйна или Русия - ваши са си. А миньорите чии са - ваши. А тези, които работят в тецовете - пак са си ваши. Е кое ви кара да вдигат цената на тока? Каква война, какви международни пазари?", коментира Бойко Борисов.

Той изтъкна, че за разлика от другите кризи, България има предимство в тази - защото енергоизточниците са български. Но българският данъкоплатец ще "поеме комисионните на тези, които ще докарат газ".

"Но какво ще правим юли, август, септември? Трябват ни 20 кораба. До края на годината трябва да си подготвил алтернативните доставчици. Отиваш до Египет и Катар, до Гърция и Турция - гарантираш си бизнеса и тогава чак казваш на "Газпром": "Довиждане". Това ни тревожи. При нас нито газът  щеше да се вдигне, нито токът, нито щеше да има такава драстична инфлация. Намаляването на ДДС-то няма да им донесе нищо друго, освен по-малко приходи. Сега същото е с хляба. Излизат с едни гръмки приказки - как за хората щяло да има хляб. Само че хората са мислещи", каза Борисов.

"При нас няколко стотинки разлика изкарваха протести. А сега да се подиграват тия, че след като направиха 3,50 нафтата, ще ти върнат после 25 стотинки! Какво прави градският транспорт? По-лошото - заводи, няма да им казваме имената, щото на другия ден те пращат ГДБОП, НЕК и погребалните агенции накрая", заяви той.

"Вот на недоверие няма да мине, защото тия партии се държат само от кражбата. Вярно, на едните им се паднали само дробчетата и карантийките, но другите, блажните неща са ги взели другите партии", добави Борисов.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Ще го търсите ББ,ама ще го хванете за оная работа вече.До зимата +100% реална инфлация и масови фалити навсякъде и шимпанзетата белким почнат да се пробуждат.Възможно най-тъпата нация в Европа
Aнонимен
на 28.05.2022 г.
-3
 
 
Тока вие приехте да се вдигне глупак
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: