ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Бойко Борисов: Мислех да не го казвам, но още имате нужда от мен
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:24 / 13.03.2022Коментари (1)2859
©
"Много мислихме с колегите по политическата декларация. По темата война сме категорични. Това не е военна операция, това не е инвазия. не е някаква игра. На границата ни, не далеч или близко, а в Черно море, Одеса, се води война и тук няма никакво оправдание да бъде пощаден агресора.

Винаги съм бил за мирна балансирана политика, но това е когато има мир. Тогава дипломатите са най-важните и хора и не трябва да се допуска война. Но когато има война и да наричат това някаква операция. Категорично не!

И тук, вместо ние да сме категорични като нация и правителство - повтарям в мир можеш да говориш за национални интереси кой газ е по- евтини, кой е по скъп , туристи, доставки, но в мир. Но когато гинат хора, и милиони бежанци се изнасят, тогава има само един интерес и това е човешкият живот. Затова сме толкова категорични", заяви категорично Борисов. 

"Да кажеш днеска че си против санкции , против изпращане на оборудване, което прави цяла Европа, Америка, целия демократичен свят. Ние от ГЕРБ сме възмутени от това. Да тръгваш на Европейски съвет и само благодарение на ГЕРБ да имаш декларация за санкциите това е несериозно. Ние отдавна сме си казали мнението за БСП", продължи той. 

"Откакто ме има, все ги побеждаваме. Това е ясно. Но те дето се вика, не са ни основния противник. Да обвиниш младежите на ГЕРБ че имат влияние върху Шел , ОМВ, че дигат цената, след като Делян Добрев ви показа миналия юни как започна да се дига цената на всичко. 

Тогава, те казаха, че не дрънчало на война. А газа откога започна да се вдига. А тока? И тук не бях съгласен с част от текстовете на декларацията, но вашите изказвания ми показаха че, не е трябвало да се съпротивлявам. Това е коалиция на омразата. Защо да ни мразят? Тези хора половината бяха в кабинета на Бъчварова на заплата по време на наше управление.

С кое да ни мразят, че са яли бял хляб по време на нашето управление и затова да ни мразят. Все едно, че нашите младежи да са на заплата при Рашков", ядоса се Борисов. 

"Ами когато Плевнелиев правеше служебно правителство, те станаха министри там. Съхористите. Какво им направихме, за да им мразят. И сме им го написали в декларацията. Като сме били лоши, защо през цялото време са били с нас. На парламента пише, че съединението прави силата.

Виждам настроенията какви са. Дори много упреци и предупреждения получих. Досега партийни членове не са ме предупреждавали. Заклеваха ме по никакъв начин подкрепа за ПП и тази коалиция. Разчетоха ни по много лош начин, че искаме да крепим това управление. Затова се съгласих с изречението за национален щаб и предсрочни избори, защото в този парламент няма нищо друго освен четворна коалиция, която се бори само за постове и пари. Нищо друго няма", каза още Борисов.

"И понеже някой от опонентите би ме попитал, както и Европа говори, Манфред каза бъдете градивна опозиция. Преди много месеци ние излязохме и предложихме как да се справят с цената на тока. За разлика от Германия имаме ядрена централа, въглищни централи, имаме водна енергия, имаме зелена енергия. Нищо не зависи като ресурс отвън. Всичко е българско. 

"Понеже Нинова обвинява Кауфланд в спекула. Манфред знаеш какво е Кауфланд, верига магазини. Понеже дали олио на промоция и се избиха. Човек почина на опашката. Било спекула. Обръщам се към нея като министър на икономиката, е ли е спекула да произвеждаш ток на 50 лв. в Козлодуй и да го продаваш 650 лева на бизнеса. Това се казва държавна спекула.

И точно вие уважаеми управляващи дадохте пример как се прави огромна спекула. Не е ли спекула да си използваш служебното положение на министър на финансите и се сещам за Горанов. Ти с коя джипка си сега? След като четири седмици бе викан на разпит, че иска да напусне страната с крадена джипка. Нарочени пресконференции в МВР.

Е сега му го върнаха и му се извиниха. Джипа на Горанов е редовен. Ама лошият вкус остава. За Горанов и неговата джипа накрая се получи, че не е той, не било компютри, а било компоти", каза още Борисов. 

Трябва да ви кажа, че цената щеше да бъде плюс минус 2-3%, толкова щях да дам да се промени, категорично подчерта новият стар лидер на ГЕРБ. 

"Отидохме във Враца и показахме далаверата със житото. И пак същия човек казва кой болен мозък клати държавата. А кой болен мозък, когато цял свят беше затворен в ковид кризата, клатеше държавата и гореше маски пред МС. Е, Нинова, същия болен мозък и сега клати държавата. Той не е в ГЕРБ, а в този който ви инсталира и ще ви дръпне черджето. 

Вие реално обеднявате народа, като вдигате цените, а при ГЕРБ доходите се вдигаха. Същото е и сцената на газа. Смениха регулатора и вдигнаха цената с 40%. Засекретиха търговията с газ. Само в България е секретна и за по 3 секунди крадат милиони. Ето искам да ме опровергаят. Един месец стана, но не ме опровергават", каза лидерът на ГЕРБ. 

"Мислех това да не го казвам, но много хора поработиха по тая тема. Много искаха да ме сменят, много искаха двора да остане без овчарско куче. И се направиха много опити. 

Искам да благодаря на моите приятели от първия ред, че не се подведоха. Благодаря им.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
ВиК-Пловдив пред фалит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: