ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Блокада в центъра на София днес
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:37 / 15.05.2022Коментари (0)2847
©
илюстрация
СДВР предприема мерки за охрана на обществения ред и организация на движението в столицата. Поводите са предстоящите днес футболна среща, полумаратон и велошествие.

В СДВР е създадена необходимата организация за опазване на обществения ред и осигуряване безопасността на движението във връзка с поредица от събития, които ще се състоят в София на 15 май, неделя. Преди, по време и след провеждането им полицейските служители ще следят за реда и за недопускането на инциденти на територията на града. При възникнала необходимост движението по маршрутите ще бъде спирано и възстановявано поетапно.

Поради възможни временни затруднения на движението в централната градска част на столицата, от СДВР призовават жителите и гостите на столицата да се съобразят със създадената организация и провеждащите се събития и да избягват посочените маршрути.

В 9 часа, пред сградата на Народно събрание, стартира полумаратон "Run for Europe", който ще се проведе в три дистанции (5 км, 10 км и 21 км) и ще премине по следния маршрут: бул. "Цар Освободител", бул. "Васил Левски", ул. "Гурко", бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", бул. "Драган Цанков", бул. "Климент Охридски", бул. "Проф. М. Семов", бул. "Андрей Сахаров", бул. "Андрей Ляпчев", бул. "Климент Охридски", бул. "Г. М. Димитров", ул. "Никола Габровски", бул. "Симеоновско шосе", бул. "Никола Вапцаров", бул. "Драган Цанков", ул. "Никола Мирчев", ул. "Константин Щъркелов", ул. "Незабравка", парк "Борисова градина" от към алея "Яворов", с финал маратонският вход на Националния стадион "Васил Левски". В 9 часа на откритата писта на Националния стадион "Васил Левски" започва и детско лекоатлетическо състезание, част от инициативата “Run for Europe".

Около 11 часа от площад "Народно събрание" започва велошествие "София кара велосипед", организирано от Фондация "София – Европейска столица на спорта". Маршрутът на участниците е: бул. "Цар Освободител", бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", бул. "България", бул. "Витоша“ до парк "Южен парк“ - III част, голямата поляна, откъм бул. "Витоша", където ще финишират.

В 17 часа на Националния стадион "Васил Левски" започва финалът за Купата на България между отборите на ПФК "ЦСКА - София“ и ПФК "Левски“. На изградени контролно-пропускателни пунктове в района на спортното съоръжение полицаи ще извършват щателна проверка на всички посетители на футболната среща. Предприети са стриктни мерки за недопускане на посетители, които имат наложена забрана за посещение на спортни мероприятия. Униформените ще следят за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и на носещи забранени предмети и вещи (огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, чадъри, бутилки, в това число и парфюми). Малолетни ще бъдат допускани на територията на стадиона само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация, която може да бъде изтеглена онлайн. За да бъде избегнато струпване, призивът към зрителите е да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на стадиона. Вратите за посетители ще бъдат отворени в 15 часа.

Ангажимент по охраната на спортната среща имат частни охранителни фирми, чиято задача е да следят за опазване на реда на територията на стадиона по време на провеждане на срещата. Те ще бъдат подпомагани от полицейски служители, които ще се намесват само при възникнала необходимост.

Приоритет на ръководството на СДВР е опазване на обществения ред, живота и здравето на всички жители и гости на София. Планирането, организацията и охраната на всички събития са съобразени с динамиката и нормалния ритъм на живот в града.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: