Близки на починала от грип разкриха потресаващи факти от последните й дни

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
19:51 / 23.01.2019
23716
Близки на млада учителка, която е сред жертвите на грипа у нас, направиха потресаващи разкрития за това какво е довело до смъртта й. Те разказаха, че тя е била принудена да работи дори и болна. Не е взела мерки и накрая се е стигнало до фаталната развръзка. Ето и разказът на Рашел Леви, публикуван във Фейсбук:

"Една от починалите през този грипен сезон млади жени е учителка. Усложнението от грипа, пневмонията- авангардът на смъртта - не се съобразява с учителските разпределения, липсата на заместници, изоставащите ученици, със забързания до ужас учителски делник. Тя е коварна и търсеща пробивите: слаба храна, липса на сън, течение, хронична умора, работа с много хора... Всичко, което го има в недолюбваната и обругавана професия. Да, и невъзможността да отсъстваш, боледуването на крак.

Жената е работила на село и най-вероятно е пътувала всеки ден в неотоплени междуселски автобуси, а заместници е нямало, а родителите са негодували при отсъствията й... Разпределяла е заплатата до стотинка, трудно й е било със скъпите лекарства. И е спестявала... От своето здраве. Днес не е особено важно да се обсъжда това, как учителите спестяват от здравето си. Има ЕДИН пикантен случай, който на всяка цена трябва да се разисква, да се превръща в характеристика на едно съсловие. Единствената възможна.

Само че тази млада жена е пример за една друга тенденция, която нито е удобна, нито е пикантна. Тя е свързана с това, в тази професия тежките и хроничните заболявания да са ежедневие. Служба е то - да работиш болен, стар и охулван. Служба е - неразбираема за обществото - и толкова далечна на суетите му. За починалата млада жена няма да се говори. Не е интересно. Иска ми се да помълчим за нея... В нейно име. Поне днес...

Светла памет на колежката! Знам, че учениците й я топлят сега със сърцата си..."

Виж коментарите (1)

Още по темата (87):
02.04.2024 Доц. Кунчев със съвети какво трябва да правим при съмнение за коклюш
06.12.2023 Удрят ни между 100 и 200 лв. за лекарства като сме болни
17.01.2023 Край! Учениците в Бургас се връщат в класните стаи!
13.10.2022 Пловдив втори по новозаразени
05.10.2022 Проф. Витанов: Есенно-зимната вълна на COVID-19 идва
13.03.2020 Извънредно: Първи случай на коронавирус в българския спорт!
Още новини от Национални новини:
Нови изисквания за ресторантите
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).