Бивш шеф на НСлС: Не ме изненада искането за предсрочно освобождаване на Гешев

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
17:40 / 13.05.2023
1985
"За мен трябва да бъдат изяснени всички детайли, преди да се отправят обвинения“, заяви бившият директор на Националната следствена служба Бойко Найденов пред NOVA NEWS по повод взрива до автомобила на главния прокурор. Той е на мнение, че трябва да бъде назначена проверка от Инспектората на ВСС.

Найденов е на мнение, че трябва да се направи детайлна проверка по отношение на първоначалните следствени действия след взрива до автомобила на главния прокурор. Бившият директор на НСлС посочи, че не може да произнася заключения по това кой е извършил някакво дисциплинарно нарушение и дали е извършено изобщо такова.

"Не ме изненада искането за предсрочно прекратяване на правомощията на главния прокурор, но начинът, по който беше направено, донякъде ме озадачи, тъй като в крайна сметка това, което се твърди като нарушение, не знам как е било установено“, споделя той.

"Доколкото политическите партии, които излъчват представители във ВСС, отправят своите послания към обществото именно чрез тези хора. Едва ли тези хора са преоценили поведението на главния прокурор в този момент, тъй като те имаха достатъчно основания да се заемат и да мисля по този проблем вече 2-3 години“, добави Найденов.

"Можем да разсъждаваме върху това кой какво казва, но това подлежи на проверка. Ние в момента правим едни предположения кой казва истината. Затова, именно, Инспекторатът на ВСС трябваше да проведе една проверка преди това, някаква комисия да се излъчи, която реално да установи какво се е случило. И едва след това да се предприемат едни или други дисциплинарни мерки“, категоричен е Найденов.

Виж коментарите (0)

Още по темата (62):
21.02.2024 Нови промени в НПК след ветото на Радев
15.01.2024 ПП-ДБ пращат лобист на кредитори и еднополови бракове в Конституционния съд
10.01.2024 ИТН атакува промените в Конституцията
29.12.2023 Два са сигналите срещу Гешев
28.12.2023 Иван Калибацев намекна за вътрешно напрежение в съдебната система заради
пари
28.12.2023 Бившият председател на РС Пловдив посочи каква реформа на съдебната система очакват гражданите
Още новини от Национални новини:
Нумеролог с интересна прогноза за изборите у нас и края на войнат...
БНБ е проверила няколко кредитни институции
След срутването на подпорна стена: Продължава разчистването на АМ...
Кои действия се считат за уронване престижа на работодателя и как...
Ето го най-модерния затвор у нас за 35 млн. лв.
Велики понеделник е! Започва Страстната седмица, ето кой празнува...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).