ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Бивш енергиен министър и русофили попаднаха в списъка "Магнитски"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:26 / 10.02.2023Коментари (6)4069
© бТВ
Днес Службата за контрол на чуждестранните активи (OFAC) на Министерството на финансите на САЩ наложи санкции на пет настоящи или бивши длъжностни лица от България – Румен Овчаров (Овчаров), Александър Христов Николов (Николов), Иван Генов (Генов), Николай Малинов (Малинов) и Владислав Горанов (Горанов) – за тяхното широко участие в корупционна дейност в България. 

Санкциите срещу четирима от санкционираните са свързани с т.нар. "зловредно руско влияние“ у нас.Тази тема беше една от основните теми, които главният прокурор Иван Гешев обсъди при посещението си във Вашингтон. 

Министерството на финансите предприе днес няколко мерки по Указ 13818, който е издаден въз основа и за прилагане на Глобалния закон "Магнитски“ за отговорност при нарушаване на правата на човека и е насочен срещу извършителите на тежки нарушения на правата на човека и корупция по целия свят. Днес Службата за контрол на чуждестранните активи (OFAC) на Министерството на финансите на САЩ наложи санкции на пет настоящи или бивши длъжностни лица от България – Румен Овчаров (Овчаров), Александър Христов Николов (Николов), Иван Генов (Генов), Николай Малинов (Малинов) и Владислав Горанов (Горанов) – за тяхното широко участие в корупционна дейност в България. 

Александър Николов е бивш главен изпълнителен директор и заместник-директор на АЕЦ "Козлодуй" – единствената атомна електроцентрала в България, собственост на държавата чрез Българския енергиен холдинг, където той е работил на различни длъжности в продължение на 30 години.

Николай Малинов, бивш народен представител и ръководител на Национално движение "Русофили“, и председател на политическа партия "Русофили за възраждане на Отечеството“, е санкциониран за подкупване на съдия, за да му разреши да пътува до Русия, въпреки че срещу него е имало обвинителен акт за шпионаж в полза на руски интереси и е бил поставен под забрана за напускане на страната.

Александър Николов и Генов са приели пет милиона лева в подкупи от чуждестранни лица на ръководни длъжности в ядрената енергетика срещу гаранции по договорите на АЕЦ "Козлодуй“. Дори след напускането на поста изпълнителен директор на АЕЦ "Козлодуй“, Генов е поискал три милиона български лева подкупи от български бизнесмени, за да улесни преразглеждането на договорите за АЕЦ "Козлодуй“ в полза на техните компании.


Още по темата: общо новини по темата: 88
12.06.2023 »
18.02.2023 »
15.02.2023 »
15.02.2023 »
13.02.2023 »
13.02.2023 »
предишна страница [ 1/15 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
БОРБАТА НЕ Е ЗА БЪГАРСКИЯ НАРОД А ЗА ЛИЧНИ ОБЛАГИ И ИНТЕРЕСИ ТОВА СА ВСИЧКИ ПАРТИИ АЛЧЕНИ ЗА ПАРИ И ВЛАСТ СПИСЪКА МАГНИТСКИ Е САМАТА ИСТИНА НО НАШИТЕ УПРАВНИЦИ СЕ ПРАВЯТ НА ЧЕСТНИ ТРЯБВА СПИСЪКА МАГНИТСКИ ДА СЕ ПРИЛОЖИ В България НО НЯМА СЪД НЯМА ПРОКУРАТУРА ВСИЧКО Е КЬОР ФИШЕЦИ.
0
 
 
ЗАДКОЛИСИЕТО Е В ВСИЧКИ ПАРТИИ ДЕПУТАТИ МЕНТЕТА ОТ ПРЕЗИДЕНТА ДО ПАРЛАМЕНТА ВСИЧКИ ПАРТИИ СИ ГОНЯТ ЛИЧНИТЕ ИНТЕРЕСИ И КАК ДА СЕ ДОБЕРАТ ДО ВЛАСТТА. ЕВРОПА НИ БИЕ КАМБАНАТА ЧЕ ДЕПУТАТИТЕ СА ЗАДКОЛИСНИ И ГОНЯТ СИ ЛИЧНИТЕ ИНТЕРЕСИ ЗАКОНА МАГНИТСКИ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЛОЖИ В България НО НЯМА СЪД НЯМА ПРОКУРАТУРА ВСИЧКИ СЕ ПРАВЯТ ЧЕ СА ЧЕСТНИ.
0
 
 
Гешев,ти нали беше на закуската във Вашингтон и едва ли са ти спестили тези факти,но от прокуратурата си мълчите докато не станат световно известни тези "набедени" и оклеветени герои на "прехода". Всички от този списък отдавна трябваше да са подсъдими,но за българската прокуратура никога не са достатъчни събраните доказателства за да стигнат до съд,ако изобщо някой има "топки" да ги изобличи.
+2
 
 
на целия свят е ясно в какви лайна сме,само на нашата прокуратура не и е ясно,или се прави че не и е ясно
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Аматьорски футбол
Специализирани полицейски операции в страната
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: