Битата учителка: Нация, посягаща на учители и лекари, е обречена

Автор: Васил Динев
Коментари (20)
08:53 / 09.01.2016
6267
Учителката от общообразователното училище "Васил Левски" в Севлиево, която бе нападната и бита от майка на ученик във втори клас пред очите на децата, разпространи отворено писмо.

"Осмелих се да оповестя случая публично, защото това не е прецедент. През последните месеци сме свидетели на подобни инциденти с колеги и в други градове. Жалко, че колегите не са намерили духовни сили, за да ги направят обществено достояние", пише учителката Емилия Калоянова в писмото.

"Опасявам се, че нация, която посяга на учителите и лекарите от Спешна помощ по време на професионалните им дейности, е обречена.

Особено ако 8-годишното бъдеще на тази нация става свидетел на подобни потресаващи сцени", допълва тя.

Учителката се обръща към родителите на децата от втори клас, станали свидетели на инцидента, с апел да им обяснят, че "онова, което виждат в обкръжаващото ги общество, невинаги е пример за поведение, защото те все по-често ще се срещат с подобна агресия и би трябвало да са подготвени за нея".

Учителката посочва още, че едва ли скоро ще може да преподава, тъй като при нападението е пострадало зрението ѝ, както и едната ѝ ръка.

"Предстои ми сериозно лечение и вероятно операция на окото, поради което ви моля да не се впечатлявате, ако ме срещате по улиците, а аз не ви забележа.

Лекарите са категорични, че травмата на окото ми не позволява да се коригира зрението. Поне към момента", допълва учителката по английски език.

Виж коментарите (20)
Още новини от Национални новини:
Габриела Пеева: Обвинена съм в нещо, което не съм сторила
Хотелиери от Гърция: Има цели хотели, заети от български туристи ...
Експерти за 4-дневната работна седмица: Фирмите могат да приложат...
Експерт предупреди: Внимавайте, ако повече от 30% от месечните ви...
Сергей Станишев обратно в България
Обрат: Сложиха таван на надценката на някои видове хляб


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).