ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Баварският премиер: Борисов е единственият, който винаги остава на своя пост
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:29 / 14.02.2020Коментари (4)4191
©
Само ние се справихме с нелегалната миграция, най-ниската безработица, 3.7% постоянен растеж на БВП, 10% вдигане на доходите всяка година, много немски инвеститори. Имаме фискален резерв, валутен резерв, стабилен курс евро-лев, втори сме след САЩ по инвестиции в отбраната". Това заяви министър-председателят Бойко Борисов в началото на срещата си с премиера на Свободната държава Бавария Маркус Зьодер в рамките на Мюнхенската Конференция по сигурността.

"Аз пък мога да кажа, че единственият, който винаги остава на своя пост като премиер, независимо какво се случва, е Борисов. Всички в Европа се сменят, обаче един остава", обърна се премиерът Маркус Зьодер към българския министър-председател.

В рамките на срещата двамата премиери обсъдиха детайли по инициираната от тях среща между баварския и българския бизнес в София, която ще е допълнителен стимул за задълбочаване на двустранните икономически връзки. Министър-председателят Бойко Борисов изтъкна важността на доверието на баварския бизнес за търговия и инвестиции в нашата страна и подчерта, че България ще продължи да полага усилия в тази посока. Премиерите на България и Бавария бяха единодушни, че потенциал в задълбочаването на двустранните контакти има още в иновативните производства с висока добавена стойност и развитието на технологиите.

Двамата правителствени ръководители изразиха задоволство и от интензивните политически контакти през последните години, както и динамичните връзки в областта на вътрешните работи, сигурността и туризма. Борисов и Зьодер обсъдиха актуалната миграционна политика на ЕС. "България контролира напълно ситуацията с миграционния поток и продължава да поддържа високо ниво на сигурност на външната граница на ЕС. Граничната сигурност остава наш приоритет", изтъкна българският премиер Борисов.

НАТО е най-успешният политико-военен съюз в историята, съществуващ вече над 70 години. Той гарантира сигурността на нашите страни и народи чрез постоянно адаптиране към новите предизвикателства пред сигурността, заяви министър-председателят Бойко Борисов в Мюнхен по време на Трансатлантическия форум, организиран от Християнсоциалния съюз.

Премиерът отбеляза, че Алиансът остава основен форум за политически консултации и сътрудничество между Европа и Северна Америка. "Независимо от някои различия, съюзниците винаги са демонстрирали способност да се обединят около основната задача да защитаваме и гарантираме съвместно сигурността на нашите народи", заяви българският министър-председател. По думите на Борисов трансатлантическата връзка има ключово значение за отстояването на общите ценности, сигурност и просперитет. "НАТО остава фундаментът на сигурността и отбраната на България и Европа", категоричен беше Бойко Борисов.

Министър-председателят Борисов изтъкна, че страната ни работи активно и последователно със САЩ за развитието на българските въоръжени сили, тяхната модернизация, бойна готовност, мобилност и оперативна съвместимост със стандартите в НАТО. В контекста на стратегическото ни партньорство със САЩ, премиерът посочи, че България е готова да работи за развитието на взаимноизгодно индустриално сътрудничество и обмяна на технологии.

"България отчита важността на справедливото споделяне на разходите за колективна отбрана в рамките на НАТО и успешно изпълнява поетия ангажимент за повишаване на инвестициите в отбраната, договорен на Срещата на върха на НАТО в Уелс през 2014 г.", заяви още премиерът Борисов. Министър-председателят напомни, че с изплатените средства по договора за американските самолети Ф-16 през 2019 г. бюджетът за отбрана на България надхвърли 3% от БВП. Наред с модернизацията на българските ВВС, Борисов отбеляза и амбициозната програма на страната ни за превъоръжаване и на останалите видове въоръжени сили на Българската армия.

"НАТО и ЕС следва да запазят внимание върху развитията в Западните Балкани. България последователно подкрепя тяхната европейска и евроатлантическа перспектива", заяви още премиерът Борисов по време на форума. Министър-председателят беше категоричен, че тази перспектива е от ключово значение за сигурността, стабилността и бъдещето на този стратегически важен за евроатлантическата общност регион.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 14.02.2020 г.
+2
 
 
Бойко клоуна цитира скалъпени измишльотини
Aнонимен
на 14.02.2020 г.
+2
 
 
Няма мигранти,защото тук не искат да стоят. Няма безработица.защото работоспособните емигрираха!
0
 
 
Боко - президент. Боко - прокурор. Боко - великан. Боко - джедай. Боко - змей горянин. Боко - ай стига вече де.
Aнонимен
на 14.02.2020 г.
-1
 
 
Бойко -ДРЕВЕН и ВЕЧЕН
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Аматьорски футбол
Катастрофи в България
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: