Бащата на Андрея се срещна с Борисов

Автор: Васил Динев
Коментари (0)
12:12 / 20.01.2020
5761
Премиерът възложи на мен като народен представител и на колегите от ПГ във възможно най-кратки срокове с дебат, с бързи комуникация с прокуратурата, да подготвим текст, който да махне всичко това. Ако някой непълнолетен направи тежко престъпление срещу личността да знае, че по определение ще му се размине или ще му бъде намалена присъдата и т. н. Това заяви депутатът от ГЕРБ Маноил Манев в МС след срещата на премиера Борисов с бащата на убитата в Галиче Андрея.  

"Говорим за следното - да бъде направена промяна, която да казва, че при извършване на престъпления срещу личността - убийства, изнасилвания, блудства, да не е задължителна редукцията за непълнолетни, т. е. сега законът казва, че максималната присъда е 12 години. Ние ще се обърнем към опита, за да създадем такъв текст, съвместно с прокуратурата и други специалисти в правото, който да казва, че ще се взема предвид състоянието на този извършител, дали разсъждава като възрастен, за да получи наказание като възрастен. Това ще бъде смисълът на промяната, която ще направим", поясни Маноил Манев.  

"Премиерът и главният прокурор обещаха всичко да направят, за да се прекъсне тази престъпност. Това не може да продължава, защото животът на много хора ще бъде разбит и унищожен." Това заяви бащата на брутално убитата и изнасилена Андрея от Галиче след среща с министър-председателя Бойко Борисов. "Това момче, извинявам се този изрод, е направил нападение над беззащитен човек, след това на полицай, единственото, което е получил е пробация. Ако беше наказан, това нямаше да се случи", заключи почерненият родител.

"Говорим за следното: При извършване на престъпления срещу личността, да не е задължителна редукцията за непълнолетни", стана ясно още на брифинга.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)

Още по темата (29):
25.11.2020 Убиецът на Андрея от Галиче е съгласен с получената присъда
07.11.2020 Бащата на жестоко убитата Андреа от Галиче: Живея в кошмар
03.11.2020 Убиецът на Андрея влиза в затвора за 18 години
02.11.2020 Бащата на зверски убитата Андрея: Моля ви, не ме оставяйте сам
02.11.2020 Започва делото за убийството на Андрея от Галиче
19.10.2020 Братът на зверски убитата Андрея почете паметта й по трогателен начин
Още новини от Национални новини:
Предлагат по-тежки закони за пияни и дрогирани шофьори
Ще има ли поскъпване на шезлонгите и чадърите, говори министърът
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).