Барети разбиха мрежа за трафик на българки за проститутки в Европа!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:00 / 19.10.2015
1928
Спецекипи на ГДБОП са открили и неутрализирали престъпна група за трафик на хора. Специализираната операция е проведена на територията на Плевен от служители на секторите за борба с организираната престъпност и е предприета във връзка с образувано досъдебно производство в Специализираната прокуратура. Това съобщават от пресцентъра на МВР.

Полицейските действия били насочени срещу организирана престъпна група, ангажирана с набиране, транспортиране и сексуална експлоатация на жени от България в страни от Централна и Западна Европа. В хода на операцията са задържани трима от участниците в организираната престъпна група - М.К. (59 г.), В.К. (36 г.) и М.К. (33 г.).

В процеса на разследването, под наблюдението на прокурор от Специализираната прокуратура, са осъществени претърсване и изземване в четири имота, обитавани от членовете на групата и 3 заложни къщи, стопанисвани и управлявани от тях. 

Намерени и иззети са съотносими към престъпната дейност документи, компютърни конфигурации, мобилни телефони, голямо количество златни ценности и накити, фалшиви парични знаци и 6 луксозни леки автомобила.

Установено, че участниците в групата са извършвали и съпътстващи престъпни дейности - изнудване и изпиране на пари.

На задържаните е наложена постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража", повдигнати са им обвинения за участие в престъпна група, трафик на хора, измама и изнудване. Работата по случая продължава.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Нов хазартен оператор стартира до дни
Спасиха новородено с коклюш
Диана Русинова: Мислят си, че хубавите коли и многото пари ги паз...
Диян Стаматов: Има мъничко светлина в образователния тунел
Две баби се сбиха, едната е в болница
Има задържан след автомелето с ранени край "Маказа"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).