ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
БСП ще настояват за увеличаване на минималната заплата
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:43 / 15.05.2022Коментари (0)1177
©
"БСП ще направим всичко, което е по силите ни, за да облекчим живота на всяко едно българско семейство. Смятаме, че пенсиите трябва да се вдигнат. Ще направим и всичко възможно да се увеличи минималната работна заплата или поне да има необлагаем минимум, за да бъде подпомогнато всяко едно българско семейство, защото положението в цялата страна е тежко." Това заяви членът на Изпълнителното бюро на БСП и председател на парламентарната Комисия по транспорт и съобщения Борислав Гуцанов в предаването "Офанзива“ по Nova News.

По думите му най-важно за социалистите е България да има силна икономика, която да тръгне по възможно най-бързия начин във възходяща посока. "Най-важното нещо за нас е България да има силна икономика и тя да тръгне по възможно най-бързия начин във възходяща линия. Ключът във всичко е икономиката – от там идват средствата, от които може да се вдигнат заплатите и пенсиите, както и всяко едно българско семейство да чувства сигурност, а не да искат да избягат в чужбина", добави Гуцанов.

Членът на Изпълнителното бюро на БСП коментира и ситуацията с постоянно нарастващите цени на горивата, както и мерките, които социалистите предвиждат. "Все още сме в процес на обсъждане по кой точно вариант да се случи това, но нека оставим окончателното решение на изпълнителната власт. А ние като парламент и управляващо мнозинство имаме волята това да се случи", подчерта социалистът.

"Взели сме мерки, за да не оставим магазините празни, така че дори и да възникнат протести от страна на превозвачите, хората могат да са спокойни, че ще имат достъп до всички необходими стоки", категоричен бе Гуцанов относно напрежението с превозвачите. Той определи за неверни твърденията, според които хляба ще поскъпне с някакви колосални суми.

Председателят на транспортната комисия заяви, че всеки един управляващ трябва да е готов да поема отговорности и изрази надежда, че до 18-ти чрез диалог ще бъде решен проблема с превозвачите, за да не се стига до по-сериозни стачки, които биха затруднили живота в страната. "Има огромна икономическа криза в Европа и съответно нашата икономика също страда от това нещо", допълни той и подчерта, че има много опции за решаване на проблема, но всички те минават през двустранен диалог, а относно акциза на горивата в България коментира, че той е на възможно най-ниската ставка.

Според Гуцанов тол системата е от 2020-та година и още тогава е трябвало да бъде въведена в пътната мрежа на цялата страна. Но след възникнали тогава  протести, правителството е решило да отложи въпросното решение с 3 месеца, а в последствие това продължава да е така вече 2 години.

"В момента от тол системата се събират около 280 млн. лева от леките автомобили и близо 160 млн. от тежкотоварните, а необходимите пари за ремонт на пътищата са 1.2 млрд. Трябва да има солидарност и по-голямата част от таксите да се събират от тежкотоварните автомобили", каза народният представител от "БСП за България“.

"Най-важното нещо за България е да бъдат осигурени най-добрите цени на газ – независимо от кой доставчик ще бъде тя. Също така да бъдат възобновени разговорите с "Газпром", защото ние повече от 40 години зареждаме от тях и до момента не сме видели по-добра възможност. Сега ще дойдат 2 танкера с втечнен газ, но те са за 1 месец и по-важно е какво ще правим след това", категоричен бе Гуцанов и обвини бившия премиер Борисов и тогавашния енергиен министър Теменужка Петкова, които, по думите му, тогава са нарушили договорите за доставка на газ - част от причините сега да плащаме по-висока цена на газта.

В заключение той каза, че за БСП е най-важно да имаме сигурност в доставките, както и да ползваме гориво на възможно най-ниската цена, защото това е ключово за българската икономика и нашата сигурно. "Когато говорим за азерски газ също трябва да знаем, че една част и по-точно 45% от него е руски газ. Ние можем да вземем максимум 1 млрд. от азерския газ, но необходими са ни още 2.5 млрд. и е важно откъде ще ги вземем тях", допълни Гуцанов.


Още по темата: общо новини по темата: 246
23.11.2023 »
10.11.2023 »
24.05.2023 »
27.04.2023 »
18.04.2023 »
27.01.2023 »
предишна страница [ 1/41 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: