БНТ изви ръцете на малките оператори покрай европейското

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (15)
10:40 / 18.06.2012
5415
Държавната БНТ показа за пореден път, че съществува в свой измислен свят и не се съобразява нито със законите на пазарната икономика, нито с българския зрител, от чийто джоб се плащат заплатите във все по-западащата национална телевизия.

Повод за разразилия се скандал е безспорно актуалното в момента Европейско първенство по футбол. Ще се абстрахираме от абсурдните студия, неадекватните анализи и комичния и грешен коментар на работещите в спортната редакция на телевизията. Слава богу, всеки по желание може да спре звука на телевизора и да смени канала в паузата между полувремената.

Оказва се обаче, че не малка част от българите са лишени от възможността да наблюдават БНТ HD канала и по този начин да се насладят изцяло на качеството на футболните сблъсъци. Причината отново е неадекватната, а може би и незаконна политика на БНТ.

Ето какво разпространи до своите абонати един от операторите:
Скъпи приятели,
Във връзка със запитванията на много от Вас за излъчването на европейското първенство по футбол в HD формат по БНT HD, бихме искали да Ви информираме за следното:
Българската национална телевизия ни поиска непосилно висока такса, която само определени големи оператори могат да си позволят да платят. Сумата, която искат, е еднаква за всички оператори, без значение дали броят на техните абонати е 200 или 200 000. Според нас това е нарочна бариера, поставена в услуга на определени играчи на пазара. БНТ е държавната телевизия и по определение и статут нейното разпространение би трябвало да е безплатно. Поради тези причини сме уведомили браншовите организации и сме отправили жалби до няколко държавни регулатора и институции, в т.ч. СЕМ, които се ангажираха да проведат среща с представители на БНТ и да излязат със становище по казуса. Вашето мнение на потребители също е важно за нас и се надяваме да ни подкрепите.


Виж коментарите (15)
Още новини от Национални новини:
Борисов осъди стрелбата над словашкия премиер Роберт Фицо
Свлачище на Прохода на Републиката затруднява движението
Дори опитен шофьор, може да пропусне този специфичен звук
Правителството реши: 39 млн. лева за заплати в университетите
Третото издание на DigitalK&A1 Awards отличи топ 3 на технологичн...
Спипаха бракониер, той: Разхождам се въоръжен заради мигранти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).