Арести на "София прайд"! Полугола жена с неочаквана провокация, църквата бясна!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (49)
21:23 / 09.06.2018
58315
Арестувани на "София прайд" - парадът започна в 18 часа, а две контрашествия се проведоха в отговор. Едното шествие – "Поход за семейството", защитава традиционния брак и християнските семейни ценности. Другото е под мотото "Да запазим децата от разврата" и се организира от движение "Национална съпротива".

Полугола жена от парада обаче предизвикала недоволството на хората в другото шествие на Национална съпротива, предаде Нова. Тя и още една минали през техния протест. Това станало на входа на Борисовата градина. Мъж се опита да вземе знамето, с което тя се е загърнала. Полицията обаче веднага го спира. Една от участничките в протеста определи действията на дамите като "провокация".

Шествията бяха само през един булевард. Затворени са "Цар Освободител", "Васил Левски", "Йосиф Гурко". "София прайд" продължава към Паметника на Съветската армия, а полицията ограничи достъпа на другото шествие. Арестувани са двама. Напрежение имаше и по "Раковски", но между участници и полицията. 

11-ото шествие "София Прайд" е с мото тази година "Различни хора, равни права!“. Поход за семейството се проведе във Варна, Пловдив, Русе, Бургас и София. Предстои и концерт в подкрепа на семейните ценности пред НДК, както и шествие "Да запазим децата от разврата“.

За пореден път организаторите и участниците настояват за равни права на всички, независимо от сексуалната им ориентация и техния избор. ВМРО поиска забраната на парада като заплаха за обществения ред и като събитие, чиято охрана изисква сериозни средства. ​Седмици преди провеждането на "София Прайд" срещу събитието реагира Българската православна църква. В официална позиция Светият синод нарече шествието "демонстрация на греха". 


Виж коментарите (49)

Още по темата (543):
09.04.2019 Фейсбук върна страницата на Карбовски, той благодари на хиляди
05.01.2019 Пловдивски сервитьор вбеси Слави Трифонов, шоуменът полудя!
28.09.2018 Пребитата красавица Михаела не иска да вижда майка си
24.09.2018 Пловдивски национал се сгоди за русо изкушение от Нова ТВ
02.08.2018 Лудо влюбен в Нели Рангелова полицай й опростил глоба
01.08.2018 Нова изненада на музикалната сцена! Момче пробва да надмине Гери-Никол
Още новини от Национални новини:
Проф. Кантарджиев: Ако детето е било в контакт със заразен с кокл...
Фермер: Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а млечни...
Експерт: Не бързайте със смяната на зимните гуми
Обявиха кредитния рейтинг на България 
Първият български космонавт: Хора идват при мен и ми искат лекарс...
Защо се стигна до бой за олио по магазините


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).