Арест за летни гуми разпореди премиерът Бойко Борисов

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (68)
12:13 / 09.01.2012
10606
Арест за летни гуми разпореди премиерът Бойко Борисов. "Шофьорите на тирове, които не се подчинят на разпорежданията на полицията, ще се задържат за 24 часа", съобщи министър-председателят и допълни: "Да се арестуват, защото така не може, пък после, ако искат, и адвокатите им, и шефовете им да се жалват".

Борисов смята, че именно лошата дисциплина на водачите, които не спазват разпорежданията и се движат с летни гуми и неизправни камиони, са допринесли за хаоса на магистрала "Хемус" в събота. Според анализите на КАТ и пътната агенция задръстването на "Хемус" е станало заради четири камиона, които не са се подчинили на полицията и са избягали, след като са били отклонени от пътя заради летни гуми от патрулите на КАТ. Техните номера са записани от полицията, която вече им е съставила актове за 300 лв. глоба и 6 месеца без книжка заради нарушенията.

Заради хаоса на магистрала "Хемус" вчера в МВР вицепремиерът Цветан Цветанов свика спешно заседание. В него участваха строителният министър Лиляна Павлова, главният секретар на МВР Калин Георгиев и шефовете на пожарната, Гражданска защита, пътната агенция и други служби. От докладите им стана ясно, че в събота всички тирове са били спрени преди началото на магистрала "Хемус" при гара Яна. Докато обаче катаджиите стигнат до последния ТИР, първите четири потеглили.

Близо 200 тежкотоварни автомобила пък са били закъсали по магистралите "Струма" и "Марица", защото също са пренебрегнали забраната на КАТ да се движат по аутобаните, стана ясно още вчера. 105 тира и 22 автобуса са спрели пътуването си по трасето на магистралата от София до Варна. Още 80 камиона не са могли да продължат към поставената цел по "Струма". На извънредното заседание стана ясно, че летище София е предоставило резервна техника за почистването на магистралата.

Междувременно от превозваческите компании скочиха срещу ограничението на КАТ, тъй като товарите не успявали да стигнат до поръчителите им навреме. Заради това превозвачите се готвят да протестират, като все още чакат разрешение от столичната кметица Йорданка Фандъкова камионите да влязат в София. 

Междувременно заради преспите и трудното почистване на снега вчера бе спряно движението по първокласния път Варна - Бургас.

Според "Напоителни системи" ограничението се налага поради необходимостта от почистване от довлечени от водата наноси и паднали дървета в коритото на река Камчия. Пътят за София пък през старопланинския проход Петрохан е отворен. Дебелината на снежната покривка на прохода е 70 - 80 см. От село Бързия към прохода трябва да се тръгва с вериги. Остава и забраната за движение на автомобили с тегло над 10 тона и с ремаркета и полуремаркета заради неукрепено свлачище при село Гинци.

Източник: в. "Стандарт"


Виж коментарите (68)

Още по темата (339):
09.04.2012 В Бойково се образува нова снежна покривка
23.03.2012 Минахме през "екстремна" зима, била най-суровата от 60 години
19.03.2012 Спестяват 2 млн. лв. от зимното почистване
12.03.2012 Сняг вали в Смолянско
06.03.2012 Читател: Кой ще поправи повредените след снеговете тротоари?
03.03.2012 Снежна буря блокира наши елитни спортисти
Още новини от Национални новини:
НИМХ публикува официалната прогноза за празниците
Лоша новина за абсолютно всички шофьори у нас
Наши бизнесмени: Работните си места ще загубят хиляди служители
Вижте с какви заплати в бруто "Кауфланд" примамва служители
Кметът на Пазарджик остава кмет
Изключително рядко природно явление е предизвикало мощната градуш...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).