ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Активисти от Полша: Това, което видяхме в България, беше шокиращо
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:57 / 08.05.2022Коментари (3)7908
©
Незабавно затваряне на ферма за норки в България поискаха активисти на полската еко организация "Отворени клетки“ след проведено разследване на място у нас.

Във фермата край Стара Загора годишно се убиват около 100 хиляди животни. Кожите се изнасят, в това число и за страните от Европейския съюз, посочват от организацията.

"Аз съм разследващ активист от много години и съм виждала най-лошите зверства, които човек може да причини на животни. Въпреки това, видяното беше шокиращо дори за нас" - това разказва във видеоизявление Богна Вилтовска, директор "Разследвания и интервенции“ на "Отворени клетки“.

"През 2021 г. активисти от "Отворени клетки“ и българската организация "Невидими животни“ проведоха разследване в последната функционираща ферма за норки в България, където годишно се убиват около 100 000 животни“ – заяви Богна Вилтовска.

Резултатите от разследването показват ужасните условия, при които се отглеждат животните в Маджерито. Норките живеят в повредени, потрошени и мръсни клетки, пълни с храна и екскременти. Значителна част от животните в тях са наранени или мъртви, а работниците не изваждат редовно телата на мъртвите животни. Случвало се е телата на животните да се оставят толкова дълго, че да се сраснат с клетката.

Струва си да се подчертае, че фермата, в която е извършено разследването, притежава браншов сертификат WelFur, който би трябвало да гарантира грижата от страна на развъждащите животните за хуманно отношение - наред с останалото, и адекватно хранене, условия на живот и здраве. Разследването обаче доказва, че този сертификат е само фасада и не осигурява по никакъв начин на животните нужната среда за живот.

Норки, които са успели да се измъкнат от клетките си, са бягали из фермата и околностите без контрол, представлявайки сериозен риск за биоразнообразието и околната среда. Американската норка се счита за инвазивен вид (вид, който е въведен случайно или умишлено в чуждо за него местообитание и заема доминиращо местоположение над представителите на местната флора или фауна в конкуренцията за ресурси).

Регистрираното в Полша сдружение "Отворени клетки“ действа от 2012 година с помощта на "хора, които искат да променят съдбата на селскостопанските животни“ и е асоциирано към датската "Anima International“, предава offnews.bg.

Според медийни публикации фермата в старозагорското село Маджерито е "Фармпро“, а справка във фирмения регистър показва като нейни собственици бизнесмена Иван Ангелов – Пилето, Полина Иванова Ангелова, Ангел Иванов Ангелов и Станислав Лука Ангелов.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 09.05.2022 г.
-1
 
 
Кой друг ако не на Боко пилето. Тоя трабва да му затворят всичките фирми като започнат от Градус!
Aнонимен
на 09.05.2022 г.
-1
 
 
Грехота. Да се затвори и да се пуснат норките. По- голямо животно от човека- няма. Те да по - умни и за съжаление незащитени, но който го прави ще му се върне от Господ.
Aнонимен
на 09.05.2022 г.
-1
 
 
Пак нищо няма да направите.Защо не запечатахте и спрете фирмата.Да пари под масата.Та той пилето е човек на Боко.Или парите нямат цвят.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ВК Марица, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: