Акция срещу продажба на пиратски софтуер

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:02 / 10.03.2005
1109
Следователи от Столична Следствена Служба, със съдействието на Сдружението на издателите на бизнес софтуер, извършиха специализирана полицейска проверка за разпространение на компютърни програми чрез Интернет.
В дома на софиянец бе намерена и иззета компютърна система, която съдържа информация за търговска дейност с нелегален софтуер и списък с клиенти. Иззети са 1049 компактдиска и 22 дискети, банкови сметки, банкови карти, записки с адреси на получатели зад граница, номера на транзакции, както и списък с изпратените доставки и получени насреща суми. В паметта на компютъра и върху иззетите компактдискове са записани нелегални копия на множество програми на компании-членки на BSA, сред които продукти на Аутодеск, Адоб, Майкрософт и др. По случая е образувано следствено дело.
Цитираната акция идва като доказателство за твърдото намерение на охранителните органи да прилагат активно мерките за противодействие на пиратството у нас. В края на миналата година МВР подписа меморандум за сътрудничество с организациите за защита на интелектуалната собственост в областта на бизнес софтуера и музикалните продукти. По време на разговорите между ген. Бойко Борисов и представителите на международните организации тогава, наред с обсъдените мерки за противодействие на интелектуалното пиратство у нас, бяха дискутирани и конкретни мероприятия за борба с Интернет пиратството.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета
Кредитен консултант: Хората, които се замогват, търсят по-големи ...
Експерт: Ето кога коклюшът може да бъде коварен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).