70 000 души с психични отклонения бродят по улиците

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (7)
08:59 / 29.03.2016
3791
Близо 70 000 с психични отклонения бродят по улиците на градове и села. Това е приблизителната цифра, тъй като у нас няма нито регистър на психично болните, нито някаква база данни, за да се знае със сигурност точният им брой, съобщава "Монитор", позовавайки се на психиатри.

Психиатриите в момента са препълнени, тъй като през пролетта и есента се обостря състоянието на хората с такъв тип проблеми, установи проверка.

Почти всички легла в Курило са заети. От общо 130 има свободни едва пет, уточни директорката на болницата там д-р Цветеслава Гълъбова. Ако продължат да ми ги карат, до дни ще трябва да освободя директорския кабинет и да сложа допълнителни кревати по стаите. Иначе не е ясно какво може да се случи, ако хората не бъдат прибрани веднага, допълни тя.

В същото време над 70 хил. пенсионери, които са бивши служители на МВР и на военното министерство, разполагат с бойно оръжие, сочи статистиката на вътрешното ведомство.

Част от тях имат и повече от един пистолет. Именно бивше ченге е и 69-годишният Петър Коджейков, който държа цяло денонощие на нокти МВР, след като стреля по дъщеря си и се барикадира в жилището си. В последствие се оказа,че той има два пистолета, но незаконни.


Виж коментарите (7)
Още новини от Национални новини:
Кредитен консултант: Хората, които се замогват, търсят по-големи ...
Българинът с присадено сърце и бъбрек, покорил Килиманджаро, влиз...
Любо Ганев: Медиите и спортът ще са засегнатите от промените в ре...
Тагарев призна за SMS-и на Борисов
Порязаха някои пенсионери за Великден
Спешна помощ на плажа с джетове


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).