67 наши плажа нямат стопанин

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
14:53 / 25.06.2016
2366
Близо 1/4 от плажовете у нас остават без концесионер, съобщи Нова тв. Българското крайбрежие е разделено на общо 230 плажа, като 67 от тях и тази година засега нямат стопанин.

Без концесионер остава и плажната ивица край Камчия. Тя е дълга пет километра и има само пет спасителни поста. За миналия сезон там се удавиха шестима летовници. 

Ежедневно на спасителите им се налага да вадят хора от неохраняемата зона. До сега ивицата на Камчия се предлагаше на пет части за цена от 550 000 лева всяка. 

И тъй като от години няма желаещи да го стопанисват цената падна на една трета. Концесионер и тази година няма да има, но държавата обещава да се погрижи за летовниците на опасния плаж.

В момента тече процедура за 23 плажа по българското Черноморие и евентуално от следващият месец те ще си имат концесионер. За всички останали плажове държавата трябва да се погрижи да осигури водно спасяване.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Кампания 2024: Какви промени се готвят в обвързаното подпомагане ...
Вигенин води листата на БСП за евроизборите
Синоптикът Янков ни попари с прогноза за празничните дни
Велико Минков: Притеснявам се Габриела не е в добро психично съст...
Президентът на Хърватия: Само България е по-зле от нас
Плъзна нова измама с имейли, SMS-и и гласови съобщения


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).