41 ромски медиатори ще бъдат назначени към бюрата по труда в страната

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:10 / 30.06.2008
1588
41 ромски медиатори ще получат удостоверения за успешно приключило обучение по част от професията "посредник на трудовата борса", в рамките на националната програма "Активиране на неактивни лица". Удостоверенията ще бъдат връчени от националния координатор на инициативата "Десетилетие на ромското включване" Баки Хюсеинов утре, в 13:00 часа, в зала 5 на Центъра за развитие на човешките ресурси и регионални инициативи (кв. Кремиковци) на МТСП.

Основна задача на ромските медиатори ще бъде индивидуалната работа с неактивни лица с оглед насърчаването им да се регистрират в бюрата по труда и да се възползват от услугите, предлагани в тях.

Програмата се изпълнява в рамките на три компонента - работа с неактивните лица на територията, обслужвана от бюрата по труда с преобладаващ брой на ромско етническо население, в които ще бъдат назначени успешно приключилите обучението ромски медиатори. Организиране и провеждане на трудови борси и насърчаване и развитие на местно сътрудничество по въпросите на заетостта, инициирано от съветите за сътрудничество към бюрата по труда в цялата страна.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Това е Ицо Бозавия, който загина при инцидента с Кирил Петков и ж...
Борисов с въпрос към правителството на Кирил Петков
Лоши новини за любителите на лова, таксите скачат двойно
Първи коментар на Кирил Петков след катастрофата
От МВР посочиха причините, довели до катастрофата с автомобила на...
Бойко Борисов: Омразата, която се насади в последните години вече...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).