34 градуса до дни

Автор: Васил Динев
Коментари (0)
08:40 / 13.05.2019
9528
Днес над страната ще има разкъсана облачност, значителна над западната й половина. Там на места ще превали краткотраен дъжд, след обяд в югозападните райони – придружен с гръмотевици. Вятърът ще е предимно умерен от изток-югоизток. Максимални температури – между 19° и 24°, по Черноморието по-ниски - 15-18°. 

Над планините облачността ще е значителна и на места ще превали краткотраен дъжд, в масивите от Югозападна България - с гръмотевици. Ще духа умерен до силен юг-югоизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 12°, на 2000 метра - около 6°.

Над Черноморието ще има разкъсана облачност. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максимални температури на въздуха: 15°-18°. Температурата на морската вода е 13-15°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

През следващите дни въздушната маса над страната ще бъде неустойчива. Сутрин ще има и слънчеви часове, но около и след обяд в много райони ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има валежи, на места, главно в Западна България, временно интензивни и с гръмотевици. Във вторник ще продължи да духа умерен, в Източна България временно силен вятър от изток-югоизток. Дневните температури ще се понижат още малко.

В средата на седмицата в Западна България вятърът ще отслабне, на места в четвъртък и ще стихне; в Източна ще бъде от южна четвърт, умерен. Температурите слабо ще се повишат. В събота вятърът ще се ориентира от запад. Все още в източните райони ще има превалявания и гръмотевици, но от запад ще започне бързо подобрение на времето и чувствително затопляне.

В неделя ще е без валежи, максималните температури на места ще достигат 30°. 33-34 градуса в отделни райони може да има в понеделник и вторник следващата седмица. Рязкото затопляне ще е в резултат на циркулация на горещ въздух от Африка. Температурите ще се доближат до юнските. 39,5 градуса е рекордът за майска температура в България преди 60 години.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Обявиха прогнозата за времето за следващите дни, по-добре не приб...
Рибари хванаха шаран шампион за Гинес
Тапата на АМ "Тракия" продължава, колите изчакват на място
Почина Петя Ставрева
Кошмарен трафик на някои от граничните пунктове
Специалисти от "Мама и аз": Президентът Радев е в дълбоко вътрешн...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).