3 начина да спестите време и да намалите стреса

Автор: Екип на Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:00 / 23.02.2021
2809
Стресът е убиецът на радостта за съвременния човек. Във времена, в които разполагаме с толкова много блага, процентът на нещастни хора в развитите страни всъщност расте. Оказва се, че напрежението в хората нараства с нарастването на доходите им, според проучване, публикувано в CNBC

Ако целият ви ден е разпределен по минути и в графика ви няма дори миг за нещо, което обичате или просто малко да бездействате, значи нещо в живеенето ви трябва да се промени. Иначе рискувате да станете поредната жертва на стреса и да стигнете до т.нар burn-out - прегаряне.

Откъде да намерим още време?

№1 Намерете кой да ви замести в досадните задачи

Има проучвания, които показват, че прекарваме между 2 и 4 допълнителни часа всеки ден в домашна работа, освен служебните ни задължения. Това е почти половин работен ден допълнително, всеки ден. По последни данни в ДОМА сме по-стресирани, отколкото сме на работа, като дори нивата на хормона на стреса кортизол в слюнката се повишават в домашна среда.

Половин ден, който е изпълнен с досадни задължения като чистене, миене на автомобила, малки поправки у дома, пазаруване и т.н.

Макар да има хора, за които тези задачи са вид разтоварване, повечето хора биха предпочели среща с приятели или да почетат книга, отколкото да изгладят куп чаршафи.

Затова спокойно можете да оставите друг да свърши задачите, които са ви досадни. Вече и в България, както в другите развити държави по света, има он-лайн платформи, достъпни от всякъде и по всяко време, които ви помагат да откриете точния човек за всяка задача. Делегирането на част от работата единствено ни гарантира, че ще бъде намерено време за отдих и почивка. В сайта на AssistMe могат да бъдат пускани обяви за извършване на еднократни или регулярни задачи от всякакво естество.

Може да се наеме асистент за почистване или за гладене. Може да намерите доверен домашен майстор, който да ремонтира вместо вас, ако на вас това не ви е силната страна.

Асистентите са проверени и плащането става лесно онлайн, а платформата гарантира отношенията между асистентите и клиентите с ясни условия. Така всеки може спокойно и сигурно да качи своята задача в сайта и да обяви цената, която е готов да заплати за нейното извършване. Уточнявате детайли, време за изпълнение и видове услуги с няколко клика на https://www.assistme.bg

№2 Пазарувайте по-рядко, но на едро

Ежедневните пазарувания са по-скъпи и по-времеемки от седмичното или двуседмичното пазаруване. Допълнително време се губи и ако случайно ви свърши олиото и нямате допълнителна бутилка в килера.

Когато се пазарува в по-големи количества, често и цената е по-изгодна. И ще отделите време за пазар само веднъж седмично. През останалите дни запълнете освободеното време с любимото си занимание.

№3 Реорганизирайте

Направете анализ на деня си и вижте дали не губите прекалено много време например в пътуване до работа с автомобил. Висенето в задръстване е един от водещите фактори за високите нива на стрес в големите градове и в същото време е ужасен разход на време. Проверете вариантите за пътуване с градския транспорт например. Понякога се оказва, че с автобус е по-бързо, отколкото с кола. А и човек може да чете или да слуша музика докато се вози.

Включете в ежедневието си Уреди, които пестят време. Миялната машина, тенджерите и уредите за бързо готвене, прахосмукачките-роботи - това не са капризи, а съвременни начини да улесните живота си, да спестите време и да намалите стреса, за да живеете по-добре и по-щастливо.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Христо Крушарски започна да инжектира в облаците натриев хлорид, ...
Росен Желязков повежда листата на ГЕРБ за евроизборите
Нинова: Пародия! Главчев започна като началника си Борисов да игр...
Оставената без зъби от мутри се похвали
Слабото място на хиляди шофьори
Пенсионер, взел 100 лева добавка: Много е скъпо, седем лева за тр...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).