2,3 млрд. лв. са приходите от контрабанда и корупция за тази година

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:14 / 09.10.2015
1920
"Във всички сфери, които се очаква от ЕС България е направила доста като напредък. Най-видимият, най-осезаемият начин това да се разбере е, като се видят приходите в бюджета от контрабанда и намаляване на корупцията. А те в момента минават 2 300 000 000 лв. в рамките на тази година."

Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на среща с председателя на Европейския съвет Доналд Туск в резиденция Евксиноград край Варна. 

"Искам да похваля нашето МВР заедно с полското, които само преди няколко седмици задържаха една фабрика за производство на фалшиви цигари. След като мерките в България работиха много добре, започнаха да изнасят производството си за контрабандни цигари в други градове в Европа. Така навремето беше с компакт дисковете. 

След като държавата си стъпи на мястото бяхме извадени от черния списък и фабриките заминаха по други държави. Затова продължаваме да работим с нашите колеги и съседи това, което прогонваме от България да бъде съответно проследявано и арестувано в други държави на Европа", допълни премиерът.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Първи подробности за тежката катастрофа край "Маказа", има много ...
Днес отбелязваме Международния ден на сестринството
Поскъпват основни хранителни стоки
Тежка катастрофа спря движението за "Маказа"
Въпреки високите, българите не спират да купуват имоти в това рай...
Времето днес леко ще ни пообърка


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).