19-годишният Красимир си призна за убийството на Александра

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (9)
14:23 / 14.04.2016
22627
Окръжната прокуратура във Варна задържа за срок до 72 часа 19-годишния Красимир Т., който е обвинен за грабеж, придружен с убийството на 13-годишната Александра Сивриева от Провадия - престъпление по член 199, ал. 2, т. 2 от Наказателния кодекс. 

Това разкри днес на брифинг с журналисти окръжният прокурор на Варна Владимир Чавдаров, в който участва и директорът на ОД на МВР главен комисар Даниел Пашов. 19-годишният обвиняем е направил самопризнания.

Само за 40 часа, след като тялото на издирваното малолетно момиче, което бе в неизвестност от 22 март 2016 год., бе открито в маза на изоставен ловен дом в Провадия, и след разпит на десетки свидетели е установен обвиненият в тежкото умишлено престъпление младеж, заяви окръжният прокурор. 

В продължаващото разследване, по което работи екип от Окръжната прокуратура, оперативни работници и разследващи полицаи от ОД на МВР във Варна, се изяснява съпричастността към отвличането, грабежа и последвалото убийство и на други лица. 

Назначени са множество съдебни експертизи, които ще установят дали жертвата е била изнасилена, или са извършвани блудствени действия с 13-годишното момиче.

Убитата Александра е била ограбена. Липсват златните й бижута, с които малолетното момиче е ходело. Продължава тяхното издирване. Резултатите от назначената съдебномедицинска експертиза са показали, че детето е починало от асфикция /задушаване/, а датирането на престъплението съвпада с изчезването на Александра.

Категорично не отговарят на истината разпространената в някои медии информация за оказан натиск или насилие над задържания, заяви окръжният прокурор.

Утре Окръжната прокуратура ще внесе в Окръжния съд искане за вземане на постоянна мярка "Задържане под стража" за 19-годишния Красимир Т.

Под ръководството на Окръжната прокуратура във Варна продължават активните процесуални действия по досъдебното производство.


Виж коментарите (9)

Още по темата (11):
01.02.2017 Мейзер дели килия с най-жестоката млада убийца в България, която удуши дете с блуза
18.04.2016 Убитата Александра се карала с приятелката на убиеца си
16.04.2016 Приятелката на обвинения в убийството на Александра заложила накитите на жертвата
15.04.2016 Ето го убиеца на Александра
15.04.2016 Убиецът на Александра ще става баща, искал да се грижи за приятелката си у
дома
14.04.2016 19-годишен е задържан за убийството на Александра
Още новини от Национални новини:
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...
Агнешкото до 28 лева за килограм, но засега!
Теглят номерата на машините за съответствие за предстоящия вот "2...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).