УЕФА попари Ожболт и Божиков, "черно-белият" герой може да играе срещу Локо

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
10:54 / 25.08.2020
5340
Европейската футболна федерация попари надеждите на Слован (Братислава) да продължи участието си в Шампионската лига. От УЕФА обявиха днес, че словашкият шампион губи служебно мача си от първия квалификационен кръг срещу тима от Фарьорските острови КИ Клаксвик.

В тима играе любимецът на феновете на Локо (Пд) Ален Ожболт, а капитан е националът Васил Божиков.

Двубоят не се състоя, тъй като при кацането си на Фарьорите местните власти направиха PCR тестове на цялата делегация, а впоследствие един от масажистите на словаците даде положителен резултат. УЕФА първоначално отложи мача с 2 дни и даде възможност на Слован да играе с втория си отбор. Във втората група от Братислава обаче също имаше две положителни проби за COVID-19.

Така Слован (Братислава) ще продължи участието си във втория квалификационен кръг на турнира Лига Европа. Жребият ще се тегли на 31 август и в него може да участва и Локомотив (Пловдив), ако черно-белите отстранят в четвъртък черногорския Искра (Даниловград).

Пловдивчани са непоставени в турнира и съществува вероятност при успех в Черна гора, жребият да ги изправи именно срещу Ален Ожболт и компания. Мачовете от втория кръг в Лига Европа са на 17 септември.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 10
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).